[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
不過算啦,我係好驚之後外國樂隊book 咗HA 場表演又會咁樣,應該要通知佢哋轉場地,唔係真係會柒出國際

法治之都唔講法治講咩?

如果你真係講法治就唔會問得出呢條問題。
法治唔係講緊「犯咗法,就要捉」呢啲三歲細路哥嘅概念呀。

點解我話目光放遠少少,已經解釋過一次。
放生HA,對本土音樂文化,甚至政府自己嘅形象,都有正面影響。問題只係在於政府有冇心去搞活化,定係別有用心捉人。

有心搞嘅,自然會隻眼開隻眼閉,同時修改條例;無心嘅,咪一邊箱叫口號,一邊捉9你班真係活化緊嘅人。

咁點撚解用黑工呀 仆街 答我啦

其實黑工個指抵邊到黎?
人地英國樂隊係果邊咁出名要過黎做黑工?
人唔笑狗都吠啦

冇visa 就係黑工

政府根本唔比牌佢
佢點同人Apply visa?
要求人比一樣根本無可能拎到既野
咁叫合理?

你咪叫佢地用呢個point做mitigation囉
睇下個官屌唔屌柒你

HA支持者心中正義 > 法律 > 政府

好似係咁排

法治之都唔講法治講咩?

放生HA,對本土音樂文化,甚至政府自己嘅形象,都有正面影響。問題只係在於政府有冇心去搞活化,定係別有用心捉人。

有心搞嘅,自然會隻眼開隻眼閉,同時修改條例;無心嘅,咪一邊箱叫口號,一邊捉9你班真係活化緊嘅人。

無娛樂牌apply唔到working visa

咁點解要繼續搵佢地黎?

你政府同條法例咁on9
但要個正常人就返咁on9既野?

所以你咪犯法比人拉囉 柒頭

遲啲 乜撚野Taylor swift 呀 Selina Gomez 呀 justin bibber 呀 過黎開騷又會畀人當黑工
亞洲國際城市? what a joke

人地有working visa
無端端搞鳩人做乜撚野

有人隊草吸毒 收到風無得唔做野
呢個就係港共同港英既分別
港英識係某d位隻眼開隻閉唔擾民,港共唔識

仲有法治係rule of law, 唔係rule by law

咁點解要繼續搵佢地黎?

你政府同條法例咁on9

遲啲 乜撚野Taylor swift 呀 Selina Gomez 呀 justin bibber 呀 過黎開騷又會畀人當黑工

咁人哋申請到咪得
拉大陸乞兒唔見咁認真

咁點解要繼續搵佢地黎?

你政府同條法例咁on9

咁人哋申請到咪得

講到尾
錢 主流 大公司

咁點解要繼續搵佢地黎?

你政府同條法例咁on9

法治之都唔講法治講咩?

其實黑工個指抵邊到黎?
人唔笑狗都吠啦

名人可以有特權? 唔算黑工?

我哋應該學蝗國啦咁 隻眼開隻眼閉

中國DNA,自己鐘意就通融

唔啱心水就法律過時,自以為全世界都撐佢,起義乜乜乜

咁點解要繼續搵佢地黎?

你政府同條法例咁on9

咁人哋申請到咪得

講到尾
錢 主流 大公司

Agger 呀 申請唔到咪黑工犯法
我都唔明,某啲人仲停留係犯唔犯法呢個層次。目光遠少少好唔好

法治之都唔講法治講咩?

你第二三段完全唔係所謂進化版法治概念喎呀哥

邊有講過二三段係法治概念呀睇清楚啦,擺明講緊政府目光短淺啦。想了解多啲咩叫法治就睇多啲書啦。

你見某啲人仲執著緊黑工呀乜乜柒柒,就知佢哋腦入面得「犯法,捉」,係咁多。講真就連係咪黑工真係都唔知,你查晒條例?定係你係大律師?法官?或者係網絡判官。

執著於一啲細眉細眼嘅位,zoom到好近指指點點,一抬起頭發現路都行錯晒。呢啲真係唔同層次,好難講。

法治之都唔講法治講咩?

其實黑工個指抵邊到黎?
人唔笑狗都吠啦

冇visa 就係黑工

政府根本唔比牌佢
佢點同人Apply visa?
要求人比一樣根本無可能拎到既野
咁叫合理?

你咪叫佢地用呢個point做mitigation囉
睇下個官屌唔屌柒你

你條法寫到咁on9
個官一定跟條例架啦
拎個官出黎有意思?

法律=/=岩
你係街慢無目的咁行都犯法架,咁就拉左你坐48小時好合理?

所以先要一個公平既議會檢討法例,問題係香港無左呢part ,後面好多野就打哂結

其實黑工個指抵邊到黎?
人唔笑狗都吠啦

你衝紅燈搵隊軍隊黎拉你,好合理?

法治之都唔講法治講咩?

邊有講過二三段係法治概念呀睇清楚啦,擺明講緊政府目光短淺啦。想了解多啲咩叫法治就睇多啲書啦。

你見某啲人仲執著緊黑工呀乜乜柒柒,就知佢哋腦入面得「犯法,捉」,係咁多。講真就連係咪黑工真係都唔知,你查晒條例?定係你係大律師?法官?或者係網絡判官。

執著於一啲細眉細眼嘅位,zoom到好近指指點點,一抬起頭發現路都行錯晒。呢啲真係唔同層次,好難講。

咁你就最高層次囉
無端端搞鳩人做乜撚野

如果捉隊草,實有人會話法例過時,外國合法隊草、針對。

無限loop
香港大部分既studio 無論係錄音室,排舞室等等大部分都係工廠大廈 唔知佢地有冇犯法呢
又唔知如果拉哂大家仲會唔會有歌聽同咁多show睇呢

邊有HA咁多觀眾
你想報埋消防食環攬炒?

咁唔知各大有live band既酒吧同餐廳又唔知有冇娛樂牌呢?
咁岩我呢度有個list 大家可以幫下眼睇睇

https://app.fehd.gov.hk/cgi-bin/fehdnew/licence/csvread_nonFood.pl?field1=%E5%85%AC%E7%9C%BE%E5%A8%9B%E6%A8%82%E5%A0%B4%E6%89%80%E7%89%8C%E7%85%A7%28%E6%88%B2%E9%99%A2%E5%8F%8A%E5%8A%87%E9%99%A2%E9%99%A4%E5%A4%96%29&field2&field3&field4_search&order_by=field4&order=abc&page=0

香港大把酒吧餐廳有live band啵

有live band 唔等於構成公眾娛樂場所,都係個句睇咗CAP172 先出黎柒

賣飛呢

簡稱
本條例可引稱為《公眾娛樂場所條例》。
2.釋義
“公眾娛樂” (public entertainment)指本條例所指的讓公眾入場的任何娛樂,而不論是否收取入場費; (由1995年第72號第2條代替)
在本條例中,除文意另有所指外 ——
娛樂” (entertainment)包括附表1所指明的任何項目、活動或其他事項; (由1995年第72號第2條代替。由1997年第83號第2條修訂)
本條例第2條中“娛樂”的定義所提述的項目、活動及其他事項為下述各項或其中任何一項的任何部分 —— (由2002年第120號法律公告修訂)
(a)音樂會、歌劇、芭蕾舞、舞台表演或其他音樂、戲劇或劇場方面的娛樂;

以上轉載第172章 公眾娛樂場所條例

咁點解要繼續搵佢地黎?

你政府同條法例咁on9

on9
唔申請visa咪黑工囉
名人就可以凌駕法律咩?

定係你大陸落黎ga? 習慣左大陸嗰套?

笑撚死
Justin bibber黎香港係台上面大麻就唔係犯法咩
無端端搞鳩人做乜撚野

如果捉隊草,實有人會話法例過時,外國合法隊草、針對。

無限loop

隻眼開隻眼閉啦

其實黑工個指抵邊到黎?
人唔笑狗都吠啦

你衝紅燈搵隊軍隊黎拉你,好合理?

現場百鳩幾人,有人報稱打交
派兩隻PC 仔去控制場面

法治之都唔講法治講咩?

咁你咪成個reply上文不搭下理
第一段屌人唔識法治
第二三段就講另一樣野
利申 見習律師 應該幾了解法治
上面有人話申請唔到牌照 唔可以用合法方式舉行音樂活動就要博
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時
竟然唔係爭取立法會修改法例
反而係故意違反相關法例以作反抗

究竟咩人先可以講得出咁極度自我中心嘅說話

問題係你爭取到立法會修例咩?
仲寄望呢個議會仲發揮到功用係咪天真得滯?

咁所以可以照犯法?

係條法迫到你無可能唔犯法
活化工廈係政府講,然後政府走去拉一班活化緊工廈既人

咁你犯法比人拉 有乜好怨?

活化工廈係要申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞