[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
真心唔明 佢哋擺明犯法然後警察執法有咩問題?
同佢哋有咩努力爭取有咩關係?
因為你想打band有人想聽就大曬唔使守法?
同旺角行人區又關咩事?

問題在於 佢地所犯既法例合唔合理
而家唔合理,係條例太舊,跟貼時代少少呀,一早已經合法啦

咁應該係鬧立法會同政府
唔明你地針對執法既做咩
佢哋都無得話因為法例太舊唔執法

係你對眼有事定係個腦有事?

唔明
So do you expect the police to update the Ordinances?

警察都係政府一部分,同埋唔好講到警察局打份工冇discretion咁

佢地大把空間走盞

上面講既水務署掃左未

立法執法係一個整體

明知條法例戇鳩又冇搞到人情況下

點解要用咁大警力掃?

站係社會利益係咪應該通融下?

橫洲車場用政府地賺左十幾廿年錢又唔掃?
香港大部分既studio 無論係錄音室,排舞室等等大部分都係工廠大廈 唔知佢地有冇犯法呢
又唔知如果拉哂大家仲會唔會有歌聽同咁多show睇呢

捉撚哂佢地唔該
包括HA, 包括班大媽水貨客
香港大部分既studio 無論係錄音室,排舞室等等大部分都係工廠大廈 唔知佢地有冇犯法呢

因為唔屬於娛樂場所
同旺角行人區又關咩事?

咁應該係鬧立法會同政府
唔明你地針對執法既做咩

咪係
今次黑警的確有法律基礎
唔係好似魚革咁屈你喎
至於條例是否公平公義係另一回事

對其他同行唔公平
依家黎執法已經係以法達義

有邊個同行呀睇過
同行咪又係啲大娛樂公司
應該保障呢啲大娛樂公司呀可?

上次黎明都跪低左
點解你都咁執迷不悟

法律係保障大眾嘅利益同安全
上面有人話申請唔到牌照 唔可以用合法方式舉行音樂活動就要博
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時
竟然唔係爭取立法會修改法例
反而係故意違反相關法例以作反抗

究竟咩人先可以講得出咁極度自我中心嘅說話

同意

同立法會爭取? 真係好笑
立法會邊個揸旗呀
或者好唔講咁大 體育娛樂個功能組别個位係邊個拎住呀
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

爭取過啦,地政話唔改,食環話唔改呀,由當年支聯會係時代廣場要娛樂牌開始已經爭取啦,天才

當法不達義或跟唔上時代,佔領咪故意違反相關法例以作反抗囉

如何支持佔領又反HA抗命而不失霸氣?

捉撚哂佢地唔該
包括HA, 包括班大媽水貨客

利申 黑警處理手法有問題同都覺得法例太落後

邊有HA咁多觀眾
你想報埋消防食環攬炒?
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

爭取過啦,地政話唔改,食環話唔改呀,由當年支聯會係時代廣場要娛樂牌開始已經爭取啦,天才

係你抗命完要承擔後果
佔中魚革出去打班義士都一樣要承擔法律責任啦
同旺角行人區又關咩事?

咁應該係鬧立法會同政府
唔明你地針對執法既做咩

咪係
今次黑警的確有法律基礎
唔係好似魚革咁屈你喎

對其他同行唔公平

有邊個同行呀睇過
同行咪又係啲大娛樂公司

上次黎明都跪低左
點解你都咁執迷不悟

黎明就唔係跪低,佢係擺明做漏消防個樣,消防建議食環唔出臨時牌

依家係因地契問題出唔到牌,食環無提過消防,而且小食牌亦有防火要求。
條例up 唔update係一回事,警察落唔落order做野係另一回事呀。
無聽過射人特登射唔中既故事?
根本政府係短視,完全唔識利用呢啲小眾容忍呢啲小眾。
一來推廣文化,係活化工廈既好例子。
二來俾人睇到自己並唔係蠻不講理,都有容人之量。
俾佢做住先同時改條例,有咩問題,只係政府從來都唔想有呢啲野呀,明唔明呀。

同旺角行人區又關咩事?

咁應該係鬧立法會同政府
唔明你地針對執法既做咩

咪係
今次黑警的確有法律基礎
唔係好似魚革咁屈你喎

黎明上次消防唔合格都即刻取消個日既演唱會,佢地咁大規模都唔敢博犯法,寧願取消

法例過時,係議員同政府既責任,執法還執法

黎明犯消防,原則上係可能有意外,咁有公眾利益考慮

今次捉地契問題咋
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

咁咪去屌相關政府部門囉
屌人個對象要啱先可以理直氣壯架
聰明人

1. 警察,入境冇權修改過時法例
2. 有人話執法部門選擇性執法 咁你哋有冇聽過槍打出頭鳥係可以起到阻嚇作用
就好似佔中同魚蛋革命 通常都係拉最大聲個班人
同旺角行人區又關咩事?

咁應該係鬧立法會同政府
唔明你地針對執法既做咩

係你對眼有事定係個腦有事?

唔明
So do you expect the police to update the Ordinances?

警察都係政府一部分,同埋唔好講到警察局打份工冇discretion咁

佢地大把空間走盞

上面講既水務署掃左未

立法執法係一個整體

明知條法例戇鳩又冇搞到人情況下

點解要用咁大警力掃?

站係社會利益係咪應該通融下?

橫洲車場用政府地賺左十幾廿年錢又唔掃?

要求「通融」係蝗蟲習性
同旺角行人區又關咩事?

咁應該係鬧立法會同政府
唔明你地針對執法既做咩

咪係
今次黑警的確有法律基礎
唔係好似魚革咁屈你喎

對其他同行唔公平

有邊個同行呀睇過
同行咪又係啲大娛樂公司

上次黎明都跪低左
點解你都咁執迷不悟

戇鳩
而家HA令到邊個大眾嘅利益安全受損呀?
林健岳呀?
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

係你抗命完要承擔後果

阿和食左好多次後果啦

因為唔屬於娛樂場所

你肯定佢地果楝工廠大廈地契唔係寫明只限工業及倉庫用途?
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

同意

同立法會爭取? 真係好笑
立法會邊個揸旗呀
或者好唔講咁大 體育娛樂個功能組别個位係邊個拎住呀

咁你地去爭取囉
係咪搵槍指住你個頭唔畀你去爭取呀
拉靚模過黎私影個陣又唔見道德撚
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

係你抗命完要承擔後果

Agger
明知無visa都要搞
自己負番責任好應該

無錯,後果自負
同旺角行人區又關咩事?

咁應該係鬧立法會同政府
唔明你地針對執法既做咩

咪係
今次黑警的確有法律基礎
唔係好似魚革咁屈你喎

對其他同行唔公平

有邊個同行呀睇過
同行咪又係啲大娛樂公司

上次黎明都跪低左
點解你都咁執迷不悟

戇鳩
而家HA令到邊個大眾嘅利益安全受損呀?
林健岳呀?

其他工廈用家嘅利益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞