[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
上面有人話申請唔到牌照 唔可以用合法方式舉行音樂活動就要博
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時
竟然唔係爭取立法會修改法例
反而係故意違反相關法例以作反抗

究竟咩人先可以講得出咁極度自我中心嘅說話

咁咪去屌相關政府部門囉
屌人個對象要啱先可以理直氣壯架
聰明人

1. 警察,入境冇權修改過時法例
2. 有人話執法部門選擇性執法 咁你哋有冇聽過槍打出頭鳥係可以起到阻嚇作用
就好似佔中同魚蛋革命 通常都係拉最大聲個班人

1班人咬住幾年唔放

另一班人包括政府部門就一直冇事

阻嚇左喺邊?

咁叫徧私,唔係阻嚇
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

同意

同立法會爭取? 真係好笑
立法會邊個揸旗呀
或者好唔講咁大 體育娛樂個功能組别個位係邊個拎住呀

下次選立會你出去拉票就得

咁應該係鬧立法會同政府
唔明你地針對執法既做咩
佢哋都無得話因為法例太舊唔執法

咪係
今次黑警的確有法律基礎
唔係好似魚革咁屈你喎
至於條例是否公平公義係另一回事

對其他同行唔公平
依家黎執法已經係以法達義

有邊個同行呀睇過
同行咪又係啲大娛樂公司
應該保障呢啲大娛樂公司呀可?

上次黎明都跪低左
點解你都咁執迷不悟

法律係保障大眾嘅利益同安全

戇鳩
而家HA令到邊個大眾嘅利益安全受損呀?
林健岳呀?

其他工廈用家嘅利益

劏房住客下話
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

同意

同立法會爭取? 真係好笑
立法會邊個揸旗呀
或者好唔講咁大 體育娛樂個功能組别個位係邊個拎住呀

下次選立會你出去拉票就得

上維基睇下立法會點選先喇柒頭皮
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

咁咪去屌相關政府部門囉
聰明人

2. 有人話執法部門選擇性執法 咁你哋有冇聽過槍打出頭鳥係可以起到阻嚇作用

1班人咬住幾年唔放

阻嚇左喺邊?

咁叫徧私,唔係阻嚇

破窗理論
係咪真係咁大罪要出動咁多既人力犬力呢
抑或想搞鳩ha 我諗大家心知肚明

活化工廈 咪又係得個講字
不過我決定每次經過旺角都打俾食環入境
我相信果班表演唱啲廣東話都唔正既大媽可能係冇申請working visa同埋食環係冇批准
仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

希望大家都做多一步啦 連入境警犬都咁積極12點幾大批黎捉人
作為小市民又點可以唔出一分力呢

你可以屌佢選擇性執法,動用不合理警力
但佢選擇性執法唔等於佢執法時唔岩嘛
而家成個post好多人屌黑警嚟捉人,咁而家真係有人涉嫌無working visa嘛

你係條街行下 黑警都可以隨意鎖你48小時先
咁樣好合理?
係咪合法代表岩?

你可以去法院拎禁制令

禁制黑警?
咁你搵邊個執法?
黑警拉你時打999同人講"有警察拉我呀"咁

請Google habeas corpus

都係果樣
你搵邊個執法?你搵邊個去執行法庭手令去禁制班警察?
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

問題係你爭取到立法會修例咩?
仲寄望呢個議會仲發揮到功用係咪天真得滯?
IMMI 個女OFFICER好撚正
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

咁所以可以照犯法?
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

fyi 立法會議員嘅議案過左係唔binding 架
爭取立法會修例 真係好笑
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

咁咪去屌相關政府部門囉
聰明人

1班人咬住幾年唔放

阻嚇左喺邊?

咁叫徧私,唔係阻嚇

其實好合理
佢哋不停重犯咪拉佢哋囉

比個例子

Say you have gang A and gang B. Both are drug organizations but gang A is much larger. After being caught a few times gang A kept on their infringements. Gang B is way subtler in their actions. It really makes a lot of sense to catch gang A.

可唔可以解釋下另一班人係咩 政府部門有係咩?

1. 搞歌係最弱最細最低調嗰堆,你嗰例子錯,同埋永遠掃死一堆就係徧私啦,警察得一隊人只可一次一個case?

2. 上面講左,水務署一樣違地契用工厦做office,成棟51單位,利益大好多,警犬掃左未
我都唔明,某啲人仲停留係犯唔犯法呢個層次。目光遠少少好唔好
屌佢老尾真係好撚得閒,得閒冇事就搞鳩HA,獲獲都總有理由衝上黎。口口聲聲活化,未活化到啲工廈都拆撚哂黎起樓啦戇鳩鳩

活化還活化
唔通可以賣大麻咩

搞livehouse indieband同賣大麻相提並論
係咪傻撚咗

傻鳩耶撚可以不理
屌佢老母臭西
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

咁咪去屌相關政府部門囉
聰明人

1班人咬住幾年唔放

阻嚇左喺邊?

咁叫徧私,唔係阻嚇

其實好合理
佢哋不停重犯咪拉佢哋囉

比個例子

Say you have gang A and gang B. Both are drug organizations but gang A is much larger. After being caught a few times gang A kept on their infringements. Gang B is way subtler in their actions. It really makes a lot of sense to catch gang A.

可唔可以解釋下另一班人係咩 政府部門有係咩?

1. 搞歌係最弱最細最低調嗰堆,你嗰例子錯,同埋永遠掃死一堆就係徧私啦,警察得一隊人只可一次一個case?

2. 上面講左,水務署一樣違地契用工厦做office,成棟51單位,利益大好多,警犬掃左未

加多樣喇 圍村僭建說好的嚴打又去左邊?
欺善怕惡 屌老母
點解唔去銀曠灣、西九開
香港大部分既studio 無論係錄音室,排舞室等等大部分都係工廠大廈 唔知佢地有冇犯法呢
又唔知如果拉哂大家仲會唔會有歌聽同咁多show睇呢

邊有HA咁多觀眾
你想報埋消防食環攬炒?

咁唔知各大有live band既酒吧同餐廳又唔知有冇娛樂牌呢?
咁岩我呢度有個list 大家可以幫下眼睇睇

https://app.fehd.gov.hk/cgi-bin/fehdnew/licence/csvread_nonFood.pl?field1=%E5%85%AC%E7%9C%BE%E5%A8%9B%E6%A8%82%E5%A0%B4%E6%89%80%E7%89%8C%E7%85%A7%28%E6%88%B2%E9%99%A2%E5%8F%8A%E5%8A%87%E9%99%A2%E9%99%A4%E5%A4%96%29&field2&field3&field4_search&order_by=field4&order=abc&page=0
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

咁所以可以照犯法?

係條法迫到你無可能唔犯法
活化工廈係政府講,然後政府走去搵一班活化緊工廈既人
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

咁所以可以照犯法?

活化工廈係政府講,然後政府走去拉一班活化緊工廈既人
真係睇到眼都突

如果你認為法律真係過時

咁所以可以照犯法?

活化工廈係政府講,然後政府走去搵一班活化緊工廈既人

政府真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞