[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
[quote]講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

唔撚係曪
唔該你沖出黎柒既時候
麻煩你了解清楚成件事先沖出黎柒啦 屌你老母閪

係個牌 出現問題
有錢都搞唔到

係有關地契 個問題
係要轉咗成個用途先 work
而要轉個用途 係要成棟大樓 加業主同意先有得轉

唔係你所講既 然後一蚊都冇去搞個牌

最尾都係個句 屌你老母閪
唔係只係小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心

係成個香港音樂文化
同埋香港有個地方 邀請唔同國家既band 黎香港
好多外國大band 先有呢個機會黎香港
俾我地香港樂迷欣賞

如果唔係ha
香港演唱會只得垃圾 kpop

利申: 去過 ha 好多次
睇唔過眼你呢d 撚樣 亂講

事實上唔係小圈子
點解唔夠本
你地個圈子本身就係細

另,外國有好多band都落唔到HA
問起其他場
HA先咁注目

你up乜柒呀

咪係 你up 乜9?

柒頭回我啦
1,警察拉人原則上合法
但今次出現左使用過份武力執法
我認為係做錯左

2,無空間比小型音樂會生存,係立法會同政府責任,我認為好需要去檢討

2個point講完件事

唔知樓上兩位龍頭兄同結城有咩補充

終於有理性人士
我同意 無補充

樓上好多人都好理性
只係你無跟進過成件事

你話係咪係

無跟進過成件事就講埋d'話係咪係' 屌你啦
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2,無空間比小型音樂會生存,係立法會同政府責任,我認為好需要去檢討

2個point講完件事

終於有理性人士
我同意 無補充

結成回應下你點睇
你係咪好支持食環執法搞呀婆
你話係其實都唔使再講落去

晒氣啦,佢兩條on9就算有日立條法要佢俾個屎忽689屌佢地都會乖乖照做

屌佢我追問佢咁多次佢都唔撚應

喺法治社會根本可以JR呢條「俾個屎忽689屌佢地」嘅法例

HA本身就有責任自己搞掂佢

笑到有腹肌
仲JR
近五年有邊單JR係贏過
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

終於有理性人士
我同意 無補充

結成回應下你點睇

晒氣啦,佢兩條on9就算有日立條法要佢俾個屎忽689屌佢地都會乖乖照做

咁政府係咪都有責任去處理好相關既條例?咁耐以黎人地HA 申請咁多次都唔得,點解?答下我?
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

好撚認同
但HA班人係想搞自己個私人場唔面對全香港
冇人有原因為立法會同政府負責任

唔係上下新聞透視講自己就叫面對全香港
係要為全香港承擔責任

唔明咩叫私人場
你比錢都可以去搞show 有咩私人唔私人

HA之後公眾籌旗籌左五十萬
以家做飲食牌搞音樂會比你聽歌食飯
已經算有左社會責任

其實人人都去得,點解叫私人場?

舞台等資源係唔係人人都用得

係呀
比錢咪開得show
任你用
on9
仲講合唔合法
執法者有法不依,執行鬆緊尺度不一,仲有咩好講

講得好,我一直都講緊執法者有問題,上面班傻鳩一直懶係有學識咁搬啲法例出黎唔知做咪鳩,無話HA 犯法你捉佢有錯,但捉得HA 就唔該去埋旺角啦,咁撚大個問題存在咁耐都無人捉,我諗唔到仲有咩道理要幫政府

又一盲撚
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

終於有理性人士
我同意 無補充

結成回應下你點睇

一隻手掌拍唔響 HA 一路爭取緊係工廈申請娛樂牌架
垃圾正苦
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

好撚認同
但HA班人係想搞自己個私人場唔面對全香港
冇人有原因為立法會同政府負責任

唔係上下新聞透視講自己就叫面對全香港
係要為全香港承擔責任

唔明咩叫私人場
你比錢都可以去搞show 有咩私人唔私人

HA之後公眾籌旗籌左五十萬
以家做飲食牌搞音樂會比你聽歌食飯
已經算有左社會責任

所以咪捉Visa囉
搞清楚Visa都係社會責任

佢無比人工佢架wor
HA係搞飲食牌
佢地只係收車馬費去炒熱間食物加工廠既氣氛 吸引人黎食野

你有無試過HA D星球蛋糕?

已經有工作性質 898

HA舊場我真係去過
去完覺得真係要收檔

咁咪等官判
你又唔係官
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

終於有理性人士
我同意 無補充

結成回應下你點睇

痴撚線我真係報左你地,弱智無下限
宜家係個制度根本唔容許佢地攪掂佢呀明唔明呀
攪得呢門生意就要攞牌同守規矩啦,好睇好聽就大哂咩。

黎明開show夠瀨過野啦,而家呢班友就好似當時班黎天王fans咁

都唔係第一次,次次都扮哂受害者咁,真係眼冤啊

agger

屌你好撚理性呀

講唔過人,除左識講呢d仲識咩
連登巴打有無咩實際行動比到佢地
眼見次次都係上網屌食環屌黑警
下次都可能係

立法問題但係立法會解決唔到問題
仲有 政府根本追下住佢地黎玩

無牌 : ha個 牌根本申請唔到
現家盡量申請盡量符合政府
屌你老母 又搞

之後又放蛇 入黎

現家告埋 working visa

屌你老母 明眼人都知係追撚住Ha 黎搞

旺角個d又唔撚捉?
講騷擾 旺角個班撚樣仲大啦

黑警

但其實係為咩利益咁做?
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

終於有理性人士
我同意 無補充

結成回應下你點睇

唔撚好拉遠
你係咪同意食環執法搞呀婆?
因為呀婆(ha)本身就有責任自己搞掂佢
唔理佢有冇呢個能力都好
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

補充:其實話叫政府立法會檢討
講真嘈都嘈左政府好耐
活化工廈講左幾多年?
唔通政府一直唔做野
市民就一直要無band show睇無studio用?
市民就唔desreve一條合理既法例?
人地行先一步做,而又符合法理原則既,我覺得係值得同情同支持

而家把持個政府同立法會既,大部份都係離地中產
對佢地黎講,活唔活化工廈改唔改例唔係貼身話題,可見既未來可以預計班高官繼續得個講字
如果政府無心改變現況,起碼隻眼開隻眼閉由得人地搞,個社會咪無咁撕裂囉

拖住一樣合理既野一直唔做,我覺得都算係一種程序上既唔公義

黎明開show夠瀨過野啦,而家呢班友就好似當時班黎天王fans咁

香港都無牌出到比佢地

唔發牌俾佢 唔係無牌出到比佢地

大佬呀
你無牌就無牌架啦
你犯法就犯法架啦
查清楚冇野先開場係開場人士個基本責任囉

佢地中意就唔洗理法例嫁啦
跟住有人就會講到喺個唔合規格既地方收錢搞show請班唔合法既人嚟表演係正義

我地講左好多理據 唔只係我鐘認咁簡單wor

咁都有得屈 勁阿

agger

屌你好撚理性呀

你肯答我未???
on9
仲講合唔合法
執法者有法不依,執行鬆緊尺度不一,仲有咩好講

講得好,我一直都講緊執法者有問題,上面班傻鳩一直懶係有學識咁搬啲法例出黎唔知做咪鳩,無話HA 犯法你捉佢有錯,但捉得HA 就唔該去埋旺角啦,咁撚大個問題存在咁耐都無人捉,我諗唔到仲有咩道理要幫政府

又一盲撚

話我盲撚之前望下上面有幾多人問緊你野啦理性撚,定係你真人都係做開黑警食環狗選擇性回覆阿?傻鳩
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

終於有理性人士
我同意 無補充

結成回應下你點睇

咁政府係咪都有責任去處理好相關既條例?咁耐以黎人地HA 申請咁多次都唔得,點解?答下我?

政府唔發牌俾佢一定有講原因係咩
ha有無post過政府d信講咩先

agger

屌你好撚理性呀

正當生意,冇搞到人,都唔知點解犯法,或永遠申請唔到牌,咁就係法律有問題啦
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

終於有理性人士
我同意 無補充

結成回應下你點睇

政府唔發牌俾佢一定有講原因係咩
ha有無post過政府d信講咩先

屌你係咪盲撚左?
[quote]講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

唔撚係曪
唔該你沖出黎柒既時候
麻煩你了解清楚成件事先沖出黎柒啦 屌你老母閪

係個牌 出現問題
有錢都搞唔到

係有關地契 個問題
係要轉咗成個用途先 work
而要轉個用途 係要成棟大樓 加業主同意先有得轉

唔係你所講既 然後一蚊都冇去搞個牌

最尾都係個句 屌你老母閪
唔係只係小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心

係成個香港音樂文化
同埋香港有個地方 邀請唔同國家既band 黎香港
好多外國大band 先有呢個機會黎香港
俾我地香港樂迷欣賞

如果唔係ha
香港演唱會只得垃圾 kpop

利申: 去過 ha 好多次
睇唔過眼你呢d 撚樣 亂講

事實上唔係小圈子
點解唔夠本
你地個圈子本身就係細

另,外國有好多band都落唔到HA
問起其他場
HA先咁注目

你up乜柒呀

咪係 你up 乜9?

柒頭回我啦

無相應法例 <-- 咁立法會做嘅;想法例通過到,就要有足夠人支持去迫立法會做野
冇錢轉地方搞 <-- 你眾籌唔夠錢就搞唔到架啦;想夠錢搞,就要有多啲人肯俾錢HA

乞衣冇錢叫雞係唔係可以jam人地唔用嘅名器解決性需要
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

終於有理性人士
我同意 無補充

結成回應下你點睇

痴撚線我真係報左你地,弱智無下限
宜家係個制度根本唔容許佢地攪掂佢呀明唔明呀

岩呀 弱智無下限呀
仲有 政府根本追下住佢地黎玩

無牌 : ha個 牌根本申請唔到
現家盡量申請盡量符合政府
屌你老母 又搞

之後又放蛇 入黎

現家告埋 working visa

屌你老母 明眼人都知係追撚住Ha 黎搞

旺角個d又唔撚捉?
講騷擾 旺角個班撚樣仲大啦

黑警

但其實係為咩利益咁做?

你地究竟知唔知娛樂牌照係咩人申請?
成班小朋友
你以為聽下歌仔咁簡單
依家根本係選擇性執法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞