[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
第一你無比錢租大場得罪財團
第二點知你班紅左有號召會唔會反政府

香港人成9日覺得欣賞音樂可以唔理政治
最後,就係咒異見者死
要整死異見者嘅係咩

老實講唔撚知你係曲定直
唔想有無腦咒詛對罵
不如你清清楚楚講下自己咩立場啦

對事不對人
你總不能撐小眾音樂,就認為HA所有行為都正確

咁係咪ha踩界做生意就抵撚死
甚至你所講靠佢咁樣一間小小livehouse搶咗其他人生意/影響到成個業界,所以一定要搞死佢
係既話都冇咩需要同你討論

我冇投訴過HA
但HA唔可以唔俾人投訴
死唔死係HA自己決定
原來仲有人同佢地傾緊
block左就算啦

咁又係,數埋得4定5個

個班好撚離地
又完全對香港地下音樂生態0認識
跟住走黎扮理性討論

活化左工廈既租金貴
又多唔同既商戶
香港LIVE HOUSE多數都係無咩profit可言,分分鐘蝕到入肉
又無人科水
都係為左繼續搞音樂先撐落去
莫講租金啦,就算頂到租金
live house 搞show 聲浪咁大,樓上樓下D仆街實投訴嘈音
狂CALL 警察

尊重下樓上樓下D人啦

我話你知,大把人偷雞住工廈
搞親SHOW/有BAND房都多數比呢班人投訴聲浪大
正常夜晚工廈點會有人長STAY係個到?

你report哂偷雞住工廈嘅人囉
事實上夜晚工廈都有人開工
例如做錄音野
最後,就係咒異見者死
要整死異見者嘅係咩

老實講唔撚知你係曲定直
唔想有無腦咒詛對罵

對事不對人

甚至你所講靠佢咁樣一間小小livehouse搶咗其他人生意/影響到成個業界,所以一定要搞死佢

我冇投訴過HA
但HA唔可以唔俾人投訴
死唔死係HA自己決定

最好ha自己選擇摺添係咪?
最後,就係咒異見者死
要整死異見者嘅係咩

老實講唔撚知你係曲定直
唔想有無腦咒詛對罵

對事不對人

我冇投訴過HA
但HA唔可以唔俾人投訴
死唔死係HA自己決定

最好ha自己選擇摺添係咪?

呢個問題我冇答案

呢度有邊撚個覺得欣賞音樂可以唔理政治?
有班音樂人想spin去屌人偷雞住工廈

想問有公屋撚得閒住工廈
當日本土派屌中國人搶公屋你班才俊在那

師兄你依家又笑鳩HA 冇錢搬要留係工廈拎唔到牌
食大麻係咪對個腦唔好?

請講我邊度笑鳩HA
我反而覺得係唇亡齒寒

乜野唇亡齒寒
擔心緊你個大麻館?

你班人理左咩

陰莖軒條女講過咩

師兄你依家又笑鳩HA 冇錢搬要留係工廈拎唔到牌
食大麻係咪對個腦唔好?

請講我邊度笑鳩HA
我反而覺得係唇亡齒寒

乜野唇亡齒寒
擔心緊你個大麻館?

大麻館只係例子
有人提及嘅小商戶、劏房居民……全部都係
原來仲有人同佢地傾緊
block左就算啦

咁又係,數埋得4定5個

個班好撚離地
又完全對香港地下音樂生態0認識
跟住走黎扮理性討論

活化左工廈既租金貴
又多唔同既商戶
香港LIVE HOUSE多數都係無咩profit可言,分分鐘蝕到入肉
又無人科水
都係為左繼續搞音樂先撐落去
莫講租金啦,就算頂到租金
live house 搞show 聲浪咁大,樓上樓下D仆街實投訴嘈音
狂CALL 警察

尊重下樓上樓下D人啦

我話你知,大把人偷雞住工廈
搞親SHOW/有BAND房都多數比呢班人投訴聲浪大
正常夜晚工廈點會有人長STAY係個到?

你report哂偷雞住工廈嘅人囉
事實上夜晚工廈都有人開工
例如做錄音野

香港studio 好細,好似無一間係HA個棟

一定係錄歌

你班人理左咩
陰莖軒條女講過咩

直接問HA理左咩

想問有公屋撚得閒住工廈

可以點
當日本土派出選你班獨立音樂人死左去邊

政府攪9你你就曉夾人幫
當日本土派需要你就笠水

幫你?不了!
最後,就係咒異見者死
要整死異見者嘅係咩

老實講唔撚知你係曲定直
唔想有無腦咒詛對罵

對事不對人

咁點為之正確?
就哂政府,申請過牌,試過跟哂佢D規定程序
佢都唔批,
焗住走灰色地帶,而家仲要過黎玩死你
你咁叻,你講個解決方法黎聽下
搬?錢呢?
唔好搞?咁香港音樂收得大半皮

始終我唔係HA搞手
冇乜heart去deal

所以總括你既睇法就係
唔理HA係咪試過跟足個遊戲玩法,就哂政府都好
錯就錯,反正我又唔係搞手,你死你事?

點解唔係質疑個政府點解對呢D文化野0 SUPPORT
要逼到人地偷雞都要繼續逼死人?
喂,可以合法地做既話人地早就合法做左啦,佢又唔係無試過
比政府玩死咋嘛,況且live house 又唔係咩唔見得光既人,又唔會危害到人

有啲野唔好乜都賴人
唔講娛樂場所
講食肆、補習社……行行都有難處
唔係淨係HA有難處

想問有公屋撚得閒住工廈

所以要屌房屋既話會屌政府土地政策垃圾
而唔係屌比人逼去住工廈既人

但係,live house 呢樣野應該係符合工廈用途原意
而居住用途係違反工廈用途用意
比違反工廈用途用意既一班人投訴符合工廈用途原意既live house
搞到人地成日收到投訴
你覺得合唔合理?

抽離一樣野去鑽先唔合理

因為社會問題係互相有影響

但我只可以講共業

政府攪9你你就曉夾人幫
當日本土派需要你就笠水

幫你?不了!

出左嚟又話你知?

政府攪9你你就曉夾人幫
當日本土派需要你就笠水

幫你?不了!

你又知人地冇出黎?

想問有公屋撚得閒住工廈

所以要屌房屋既話會屌政府土地政策垃圾
而唔係屌比人逼去住工廈既人

但係,live house 呢樣野應該係符合工廈用途原意
而居住用途係違反工廈用途用意
比違反工廈用途用意既一班人投訴符合工廈用途原意既live house
搞到人地成日收到投訴
你覺得合唔合理?

同埋工廈唔係工業用叫咩工廈,根本正路連office都唔可以做
明哂啦 原來時事台班師兄 將王宛之果類濕鳩言論入埋HA 數 所以刁得咁恆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞