[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
上面班制度撚番去高地互含咪算囉,如果班食環狗同黑警日日去旺角掃場既,你要捉HA 牌照、簽證個啲問題我真係無野好講,但而家選擇性執法,講到尾都係利益問題,咁就唔好講話咩法律啦,政府真係咁守法就唔會俾689收完錢搞完屎棍拍下籮柚落台做共狗啦

睇下CAP 172先出黎柒啦,law你又唔撚識又要講

識背law就係識law?咁你唔好搵堆statute book黎幫你打官司,呢個社會唔洗律師啦
law同justice你識唔識分呀

唔駛背,你睇下咩叫公眾娛樂場所先啦

我就真係未見過受過訓練既人唔係第一時間睇定義

連個定義同包含範圍都未搞清楚你講乜撚野justine 呀

成班勁盲反
老實講 你中意單一咁睇
你當然可以就咁話執法合理啦
但娛樂牌又係你話地契問題而唔批 口口聲聲話要活化工廈 然後又唔做嘢去改變過時法例
然後以依個理由拉人 咁做肉酸d囉

不過就算點樣合理執法都好 唔該解釋下點解要用咁既警力同裝備去拉人?
唔通我亂過馬路就搵飛虎黎拉我?

同埋旺角行人專用區既都冇申請娛樂牌照
咁你記得要打多入境睇下有冇非法勞工
我代表樓上既居民多謝你先

旺角行人專用區佢無明刀明槍收你錢
係有d傻西自願dup錢俾佢地 但ha 係收人入場費
兩者情況都唔同

咁乞衣都係行人自願俾錢架喎

咁要問下啲法律撚行乞係搵邊個部門
保護香港 人人有責

行乞同聲稱表演應該唔同
了解下法律好過同樓上班傻西盲屌啦

咁行乞果D唔係犯法?

犯法, 呢樣不嬲都有拉開, 有冇揀人黎拉就唔知lu
講咁耐都唔知班反音樂會人士既理據係咩

失明人士都上到連登
上面班制度撚番去高地互含咪算囉,如果班食環狗同黑警日日去旺角掃場既,你要捉HA 牌照、簽證個啲問題我真係無野好講,但而家選擇性執法,講到尾都係利益問題,咁就唔好講話咩法律啦,政府真係咁守法就唔會俾689收完錢搞完屎棍拍下籮柚落台做共狗啦

識背law就係識law?咁你唔好搵堆statute book黎幫你打官司,呢個社會唔洗律師啦

成班勁盲反

你係咪好支持食環拉呀婆個d新聞
正面回應下啦
1,警察拉人原則上合法
但今次出現左使用過份武力執法
我認為係做錯左

2,無空間比小型音樂會生存,係立法會同政府責任,我認為好需要去檢討

2個point講完件事

唔知樓上兩位龍頭兄同結城有咩補充

好撚認同
但HA班人係想搞自己個私人場唔面對全香港
冇人有原因為立法會同政府負責任

唔係上下新聞透視講自己就叫面對全香港
係要為全香港承擔責任
淨係回應話犯法所以拉係正常個班,肯定係冇追開件事,
講嘅野就好似班政府人士講嘅咁: 搵返個正常方法囉、拎個牌先囉

而家係HA冇可能拎到牌啊,唔識就唔好以為大家係到亂屌緊啦

佢拎唔牌原因係咩先

好多方面
1,地政處唔比工業有其他用途
2,工業以外既地方都有音樂表演場地
但只會為高收入既樂隊搞show
因為租金貴 所以中小livehouse(即係門檻低既livehouse)無生存空間
[quote]講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

唔撚係曪
唔該你沖出黎柒既時候
麻煩你了解清楚成件事先沖出黎柒啦 屌你老母閪

係個牌 出現問題
有錢都搞唔到

係有關地契 個問題
係要轉咗成個用途先 work
而要轉個用途 係要成棟大樓 加業主同意先有得轉

唔係你所講既 然後一蚊都冇去搞個牌

最尾都係個句 屌你老母閪
唔係只係小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心

係成個香港音樂文化
同埋香港有個地方 邀請唔同國家既band 黎香港
好多外國大band 先有呢個機會黎香港
俾我地香港樂迷欣賞

如果唔係ha
香港演唱會只得垃圾 kpop

利申: 去過 ha 好多次
睇唔過眼你呢d 撚樣 亂講

事實上唔係小圈子
點解唔夠本
你地個圈子本身就係細

另,外國有好多band都落唔到HA
問起其他場
HA先咁注目

你up乜柒呀
果兩位會員到底同HA 有咩牙齒印?
拉還拉, 告還告, 審還軸...
拉得=入硬?
老實講 你中意單一咁睇
但娛樂牌又係你話地契問題而唔批 口口聲聲話要活化工廈 然後又唔做嘢去改變過時法例

不過就算點樣合理執法都好 唔該解釋下點解要用咁既警力同裝備去拉人?

兩者情況都唔同

保護香港 人人有責

行乞同聲稱表演應該唔同
了解下法律好過同樓上班傻西盲屌啦

咁行乞果D唔係犯法?

犯法, 呢樣不嬲都有拉開, 有冇揀人黎拉就唔知lu

大媽個個禮拜放低個乞衣兜鳩叫乞錢
無人拉亦都無守法撚支持
老實講 你中意單一咁睇

兩者情況都唔同

保護香港 人人有責

守法撚會唔會支持執左西洋菜街既法先呀

不如你講下果班犯左邊條法先
抵死 拉晒班死mk

成班勁盲反

其實都有好多人講過點解支持HA 喇喎

出咩黎柒阿?而家唔撚係講緊法律阿,講緊部門選擇性執法阿大哥,你答我一句先啦,旺角班撚屌大嬸嘈唔嘈阿?點解可以日日開show 嘈到成條街都聽到?我俾你條法例整到100% 完美無破綻又點?條法例係死既,而家問題出係啲人到阿撚屌,執法者不公條例幾好都無用啦,諗清楚先衝出黎柒啦。

叫你睇就睇啦懵撚,執邊條法呀

唉,你就真係懵撚,講咁撚耐原來係唔撚識字,都話個問題出係啲人到,部門有心搞鳩你你守法都係有位入架啦,唔好以為自己識少少law 好撚威,你連基本邏輯都無點同你玩落去
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2,無空間比小型音樂會生存,係立法會同政府責任,我認為好需要去檢討

2個point講完件事

好撚認同

係要為全香港承擔責任

唔明咩叫私人場
你比錢都可以去搞show 有咩私人唔私人

HA之後公眾籌旗籌左五十萬
以家做飲食牌搞音樂會比你聽歌食飯
已經算有左社會責任
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

終於有理性人士
我同意 無補充
攪得呢門生意就要攞牌同守規矩啦,好睇好聽就大哂咩。

黎明開show夠瀨過野啦,而家呢班友就好似當時班黎天王fans咁

都唔係第一次,次次都扮哂受害者咁,真係眼冤啊

香港都無牌出到比佢地
[quote]講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

唔撚係曪
唔該你沖出黎柒既時候
麻煩你了解清楚成件事先沖出黎柒啦 屌你老母閪

係個牌 出現問題
有錢都搞唔到

係有關地契 個問題
係要轉咗成個用途先 work
而要轉個用途 係要成棟大樓 加業主同意先有得轉

唔係你所講既 然後一蚊都冇去搞個牌

最尾都係個句 屌你老母閪
唔係只係小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心

係成個香港音樂文化
同埋香港有個地方 邀請唔同國家既band 黎香港
好多外國大band 先有呢個機會黎香港
俾我地香港樂迷欣賞

如果唔係ha
香港演唱會只得垃圾 kpop

利申: 去過 ha 好多次
睇唔過眼你呢d 撚樣 亂講

事實上唔係小圈子
點解唔夠本
你地個圈子本身就係細

另,外國有好多band都落唔到HA
問起其他場
HA先咁注目

你up乜柒呀

咪係 你up 乜9?
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

好撚認同

係要為全香港承擔責任

唔明咩叫私人場

已經算有左社會責任

所以咪捉Visa囉
搞清楚Visa都係社會責任
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

好撚認同

係要為全香港承擔責任

唔明咩叫私人場

已經算有左社會責任

其實人人都去得,點解叫私人場?
1,警察拉人原則上合法
我認為係做錯左

2個point講完件事

終於有理性人士
我同意 無補充

結成回應下你點睇
你係咪好支持食環執法搞呀婆
你話係其實都唔使再講落去

黎明開show夠瀨過野啦,而家呢班友就好似當時班黎天王fans咁

agger

香港都無牌出到比佢地

點解重係唔明
踩過界呀o靚仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞