[突發]黑警又嚟料:大規模硬闖Hidden Aggenda

1001 回覆
11 Like 323 Dislike
係咪真係咁大罪要出動咁多既人力犬力呢
抑或想搞鳩ha 我諗大家心知肚明

活化工廈 咪又係得個講字
不過我決定每次經過旺角都打俾食環入境
我相信果班表演唱啲廣東話都唔正既大媽可能係冇申請working visa同埋食環係冇批准
仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

希望大家都做多一步啦 連入境警犬都咁積極12點幾大批黎捉人
作為小市民又點可以唔出一分力呢

你可以屌佢選擇性執法,動用不合理警力
但佢選擇性執法唔等於佢執法時唔岩嘛
而家成個post好多人屌黑警嚟捉人,咁而家真係有人涉嫌無working visa嘛

依家HA 可能違法...
但法律就一定係啱晒 係正義??
今次既事唔可以單次咁睇
要睇晒所有HA既經歷先慢慢討論...

違法係因為政府無關注過點活化工廈
成日講就咁講
但實際上起下幾橦D2place就覺得推廣左藝術發展
完全無檢視過依家既法例同發牌制度
令到香港band仔無生存空間
即使無人投訴都要成日無啦啦搞9HA
呢個覺係令人嬲既地方

何謂正義?你鍾意既就叫正義?

小學雞?
'法律就一定係啱晒 係正義?' 
呢句都有得嘈
HA 係咪特登唔跟法例 次次佢都搞到咁

香港真係好多和理非 制度撚 各打50大板撚
HA 係咪特登唔跟法例 次次佢都搞到咁

例係幾十年前定既
跟法例就唔會有"細band"黎到表演

ToNick 果啲之前係點玩
垃圾政權
因為你係本土文化,所以必須搞鳩你
講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

你當旺角深水埗西環全部有哂牌嘅場係on9呀

我相信果班表演唱啲廣東話都唔正既大媽可能係冇申請working visa同埋食環係冇批准
仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

而家成個post好多人屌黑警嚟捉人,咁而家真係有人涉嫌無working visa嘛

今次既事唔可以單次咁睇

成日講就咁講
呢個覺係令人嬲既地方

小學雞?
呢句都有得嘈

law咩有法必依個幾個layer,佢咪淨係識有法必依囉
咩以法限權 以法達義唔洗理架啦
共狗都係有法可依 有法必依架咋

仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

香港人始終睇人仆街最開心,不如努力爭取啦。。。

次次經過菜街都嘈到仆街
係時候搞搞佢

食環24小時投訴熱線: 2868 0000
鄰里噪音: https://secure1.info.gov.hk/police/eforms/noise_nuisance_tc.htm

咁 working visa 果part 呢, 我有懷疑你旺角班大媽撚屌無 working visa, 同邊個講?

旺角大媽係d行人自願俾錢佢 但ha係有收人入場費
兩者性質唔同
香港真係好多和理非 制度撚 各打50大板撚

之前食環個post都一大堆

仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

香港人始終睇人仆街最開心,不如努力爭取啦。。。

次次經過菜街都嘈到仆街
係時候搞搞佢

食環24小時投訴熱線: 2868 0000
鄰里噪音: https://secure1.info.gov.hk/police/eforms/noise_nuisance_tc.htm

咁 working visa 果part 呢, 我有懷疑你旺角班大媽撚屌無 working visa, 同邊個講?

入境事務處24小時舉報熱線:(852) 2824 1551
網上舉報表格: https://www.gov.hk/tc/apps/immdreportoffecnces.htm

Details: https://www.gov.hk/tc/residents/immigration/investigation/onlinereportoffence.htm
洗唔洗出防暴呀?反社會反人道!
我就唔信係因為“表演“咁簡單
要聯合咁多個部門一齊出動踩場
又放蛇又盛,擺明一早有計劃
搞到咁大就係為左打壓band仔玩音樂?
咪咁天真
坦白講,如果真係有黑工,咁黑警嚟拉人有乜問題
你最多話佢洗唔洗動用咁多警力姐

警方唔係第一次搞HA
行動目的明顯唔係個Visa咁簡單

你跟進埋之前發生過既事先評論啦啦

其實我真係唔知呢單野咩事既
岩岩search過 你指既係涉違規經營?

政府因為地契問題唔肯批個娛樂牌照俾ha
(住宅區嘈音會俾人投訴,工廠區平但係有土地用途限制)
之前ha都試過幾鑊被逼遷

而家4.0就用個飲食牌頂住開
但係之前食環又捉ha冇娛樂牌
而家就係入境捉表演團體冇working visa
因為ha冇娛樂牌,入境唔批working visa俾外國band係ha表演
今晚咪用請黑工入ha個負責人

老老實實ha作為一個地下表演場地真係世界級
成日請到啲唔同地區band嚟香港
入場都係幾舊水

ha係香港搞左咁多年真係夾縫中生存

佢搞表演場地搞得好好 好多人like
同佢犯唔犯法係兩回事
因為ha冇娛樂牌,入境唔批working visa俾外國band係ha表演<<咁佢咪現階段唔應該叫外國band嚟表演
你可以插呢個政府今次又做埋d不得民心既事,但在理嚟講我唔覺入境同黑警今鋪有錯

你呢d懶理性撚收皮啦,搏咩呀
鳩up幾句諗住攞下光環?
幾個部門浪費咁多精力去背後動機會唔會咁簡單呀,社會咁多問題唔理走去針對間live house
政府撻個依法辦事出黎你就跪撚晒低,香港就係多得你呢d奴隸先不斷原地踏步
我屌你老母啦

講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

我諗作風係咁
好多檔都搞到個娛樂場所牌
點解唔發到牌先搞show呀?

要等幾多個十年呀 係咁講咩文化發展 活化工廈

點解你地唔爭取呀?

依加HA一路做緊咪係爭取囉 依個牌唔得就申請第個牌 我地咪繼續支持囉

點解屌人地執法呀?

因為球證旁證全部係你既人,你玩晒啦

政府所謂既活化工廈, 就係做辦公室, 食肆, 零售之類, 甚至將成棟工廈改建做酒店, 住宅都得

搞band show? live house? 唔係佢路數你地就係犯大罪

仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

今次既事唔可以單次咁睇

成日講就咁講
呢個覺係令人嬲既地方

小學雞?
呢句都有得嘈

睇醫生醫下你D 1999啦
你咪試下上count講咩以法限權 以法達義囉
分分鐘俾人判你入小欖呀
屌你老母係工廈開show會攪到邊個呀,旺角d蝗日日嘈撚住晒你唔撚攪走黎攪個安份守己嘅
黑警死全家真係冇講錯

嘈到住劏房果d
講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

我諗作風係咁
好多檔都搞到個娛樂場所牌

當政府on9架咩

仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

今次既事唔可以單次咁睇

成日講就咁講
呢個覺係令人嬲既地方

小學雞?
呢句都有得嘈

你中意既就唔洗跟法例
呢單野我睇到佢唔跟法例點正義法先囉

仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

今次既事唔可以單次咁睇

成日講就咁講
呢個覺係令人嬲既地方

我無講過我鐘意就係正義
而唔想依家輕易為正義下一個好死既定義
但我認為一個社會係唔影響到其他人既情況下
大家都有權做想做既事

咁你又覺得何謂正義??願聞其詳...
講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

講真
地下音樂邊有錢搞咁撚多野
跟正黎做香港地下音樂就會收皮
現時的法律根本唔容許香港有地下音樂
搞音樂搞到咁邊撚係道理
講真
HA呢啲小圈子
私人會所咁款
食煙飲酒開開心心
然後一蚊都冇去搞個牌
邊撚係道理

講真
地下音樂邊有錢搞咁撚多野
跟正黎做香港地下音樂就會收皮
現時的法律根本唔容許香港有地下音樂
搞音樂搞到咁邊撚係道理

HA 呢場係收唔收錢

仲要同環保署投訴燥音
睇下有冇唔守法既小市民

今次既事唔可以單次咁睇

成日講就咁講
呢個覺係令人嬲既地方

小學雞?
呢句都有得嘈

你中意既就唔洗跟法例
呢單野我睇到佢唔跟法例點正義法先囉
我就唔信係因為“表演“咁簡單
要聯合咁多個部門一齊出動踩場
又放蛇又盛,擺明一早有計劃
搞到咁大就係為左打壓band仔玩音樂?
咪咁天真

我就唔信係因為佔中咁簡單
要聯合咁多黑警部門一齊出動踩場
又拎搶又放催淚彈放蛇又盛,擺明一早有計劃
搞到咁大就係為左打壓巿民示威
咪咁天真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞