【愛情急症室】太初之始,由入宿開變 (六) 只要有我們在,在場的任何一段愛情都不會死去

1001 回覆
78 Like 2 Dislike
樓主
你選擇了找「女」。

你在床上碌了幾次電話,在Signal通訊錄上劃過了數個人名。

你看到了久未出場的師父,對上一次與他聯絡是一星期前,他拍了一張在麻將枱上食了一鋪「十八羅漢」的照片比你,隨圖的文字是「少林寺人就應該有少林寺人嘅執著」。

由於你不知道回覆甚麼是好,所以你也沒有打算回覆他。想著想著,你師父年紀也不小,平時也沒有見過有女施主找他,相信感情問題問他也是浪費時間。

你再看一看房間裡的兩棍,兩人情場路上也未算平坦,A0問A0,如同一班太監傾如何屌女一樣,毫無意義。

那麼,剩下的人選就只有女性朋友了。

不知為何,你心中隱隱有些期待,心跳也不自覺的加速,一股興奮躍動的感覺湧上你全身,你強忍在床上翻滾抖動的衝動,繼續碌著Signal。

不知為何,你下意識在通訊錄上刻意迴避著Eve、Hedy與Alma。

你在你為數不多的女性友人的對話框遊走,指尖落在了阿菁的對話框上。

「Hi。」你輸入。

「Hi。」阿菁很快就回覆道。

「我有啲嘢想問下你。」你回。

「!!!」阿菁很是激動。

「竟然搵我都唔搵Hedy佢地,係咪有感情問題啊?」阿菁很是有Sense。

「唔算係……」

「我唔知算唔算係。」你咬咬牙,輸入道。

「快啲,快啲講比我知。」你不知道阿菁在興奮些甚麼。

「你覺得,我身邊係咪有人對我,對我有啲嘢?」你手抖著輸入道。

「我的天喔。」阿菁非常震驚,「你一直乜都唔知?」

「……」

「多啲感受一下周圍嘅人同事,你會發現有啲人一直默默關心住你。」阿菁如此說道。

「誰?」

「咁都要問,你自己留意下啦。」阿菁很是惡的回道。

你拿住電話呆了數分鐘,再聯絡了幾位較為相熟的異性友人。

「你終於知道啦?咁你好快啲做嘢啦。」Ceci對你如此說道。

「如果我同你講埋係邊個就冇意思啦,你要自己發現先有意思。」

「唔好令愛你嘅人傷心。」Ceci的結論如此。

你最後聯絡的人是諾諾。

「我有個方法幫可以簡單直接咁幫你搵到對你有意思嘅人出嚟。」諾諾用語音對你說道。

「不過,要睇你夠唔夠膽試下。」

諾諾的聲音嫵媚,像是一個魔女對你作出挑逗你,引你喝下那糖衣包裝下的毒藥一樣。

試不試好呢?

1.試
2.不試
1.試
2.不試
樓豬是否豬了錢?
一日未放一日都未叫豬

大家都在同一條舟
巴打頂住

樓豬豬咗幾多
我哋都有啲喺手啦,唔會傷筋動骨,但有機損手爛腳
共同渡過
我食唔落飯
聽日一定會好天既
我依家豬咗成個月糧

老母面put咗,可能有救
會唔會玩多次跳蛋
扮綁架咗呀一
3個女仔要戴住震蛋過5關斬6將咁救佢
點解ceci每講一次野我個心就痛一次樓主你要比到幸福ceci啊!!
聽日睇樓

睇跳邊棟
說好的short squeeze呢

你的持倉凌亂著 全部紅撚曬
明明你話Strong Hold就發達 點解輸撚曬

股價大大棍咁落 我接曬火棒
而你冷酷無情滅世棍 啲錢無曬啦~

股價跌了 走了 大家嗌話Strong hold 我strong了 hold了 我哭了
離場時只有虧損 妳用紅色字標記著 有些股只升到這 真的喊咗
今次係為咗啖氣,預咗total lost, 一股見證吓就算
邊間教會
岩岩再入左貨 diamond hands唔L驚
樓主加油
Btw who is啊菁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞