【愛情急症室】太初之始,由入宿開變 (六) 只要有我們在,在場的任何一段愛情都不會死去

1001 回覆
78 Like 2 Dislike
無謂為咗豪哥呢個淨係想屌閪嘅人咁做啦
4.搵豪哥一野轟落個春袋到
推呢個
斬jerjer避沙蟲
三思啊
三思而後含
拒絕完之後到呢個,推
文呢
文呢
你選擇了「 直接回絕她的請求」。

「你地,你地會幫我㗎可?」阿冰又一次問。

Eve看到阿冰那捨棄堅持的樣子很是心痛,拉了拉你的衣角:「阿一你諗下辦法啦。」

你把眼睛閉上,房間一片寂靜,cam man為你們三人每人拍了一個很靚女靚仔(you know,language)的大頭。

「你好愛你男朋友?」你仍是閉着眼。

「係!我好愛佢,我好愛豪哥!」阿冰堅決的說。

「你為咗豪哥做咩都得?」

「無錯!」

「你連屎眼都可以畀佢屌?」你眼角泛起一點淚花。

「你問埋啲咩阿?」Eve偷偷地捏了你的肚仔,可惜全部都是肌肉,她完全搣唔入。

「如果豪哥想嘅話。」阿冰頓了一頓,紅着臉說。

「好,我明白你有幾愛佢。」你猛然張目,「我都明白你為咗佢乜都可以做,你好希望挽回哩一段關係。」

「所以你哋諗好點幫我?」阿冰非常之興奮,捉住你的手。

「だが断り!」你一嘢轟牙落道門,瀟灑的離開,走樓梯離開。

Eve和阿冰被你嚇了一跳,一時反應不了。

Cam man非常之Pro,向你們打了個眼色:「追!」

三人卻搭𨋢追來,到宿舍大門等着走樓梯的你。

「阿一你搞咩阿,你講咩阿,咩daga咩咩咩阿,咩阿?」Eve用佢抽抽哋筋的靚口仔說了一抽不知道是甚麼的話。

「你又話會幫我嘅?」阿冰急的眼水都標了出來。

你把身體側站,頭朝右手傾斜45度,把右手成直角架在頭頂,左手舉了一個手槍的姿勢指着阿冰,左臀微微上拱,和左手成一直線。

「我哋係愛情急救,而你同豪哥根本無愛情,我哋點樣急救?」你保持同樣姿勢,加大聲線,「所以我拒絕,我係唔會幫你㗎。」

「咩冇愛情阿,我好愛豪哥,豪哥佢都好愛我,係我一直拒絕豪哥激嬲咗佢姐。」

「你要咁諗係你嘅事,總之我唔會幫你。」

「阿一,你咁惡做咩阿,人哋女仔嚟。」Eve被你不解釋的態度和語氣激到嬲嬲㗎,「仲有你企到咁做咩阿?」

「女仔唔屌得嘅?係懵撚我一律都屌!」你冷酷無情的說。

「嗚⋯你咁惡做咩喎⋯嗚阿阿阿阿⋯」沒想到比起阿冰,Eve更早哭𠹌左出嚟。

「你唔幫咪算囉,做咩鬧喊你女朋友?」阿冰也被你的態度激到嬲嬲哋。

你頓時頭痛起來,一個懵撚不夠,居然有兩個懵撚。你拿出手機,點開了豪哥的ig。原來他是Alma的組仔,見Alma加了你ig,也加你ig看看你咩料。你點開豪哥的story,上頭寫了一篇千字文,內容大意:我對我女朋友好好,無微不至,但佢連手都唔畀我拖,又唔公開我哋嘅關係,豪哥好傷心,想搵人去佢房飲酒安慰下佢。下一個story就是影着一枝vodka和一雙白花花的大腿。

「你覺得你哋真係有愛情?我尊重你對你男朋友嘅愛同奉獻,但係,請你諗清楚佢值唔值得。我唔中意對人哋嘅感情說三道四,你最好唔好分手放佢出嚟害人。你哩家去佢房仲趕得切3p嘅。」你仍然是冷酷無情,比起阿冰的名字更沒有溫度。

「無可能㗎,豪哥點會咁講我,點會同其他女仔單獨喺房飲酒⋯」阿冰搶過你的手機,看了一次又一次,又拿出自己的手機,發現豪哥扑不到她,決定block了她。

Eve也止住眼淚,帶着紅腫的眼抱着阿冰。

你作為單身僧漢子,馬上拎出一包紙巾遞給阿冰和Eve:「哩包紙巾已經經我開過光,吸濕力非常之強。想喊就喊啦。」

在阿冰的哭泣聲和因為別人哭結果自己也哭的Eve,伴着落下的太陽,完結了一段關係。

這一集你最深刻的並不是豪哥可以仆街成這樣﹐也不是戀愛的女子可以蠢成那樣。而是阿冰最後那近乎心碎的問句。

「你係唔係覺得我好蠢?」

你沒有回答,只是為兩位女生買了兩杯熱朱古力。

阿冰的確很蠢,但誰說人一定要聰明?能夠為愛情而蠢是一件美麗的事。
「BTW,Eve唔是我女朋友。」阿一在阿冰恢復常態之後更正了她,「她太蠢了。」

:P
你瞓了一覺開心,一張眼見兩位兄弟在房間吹水,決定

1. 加入吹水戰團
2. 二棍有甚麼好理,搵女
1. 加入吹水戰團
2. 二棍有甚麼好理,搵女
二棍係時候出下場,覺得有二棍都會有女出現
窮鬼J應該有好多嘢講
上次佢果兩條女有咩發生呢
呢家應該可以講番
你把身體側站,頭朝右手傾斜45度,把右手成直角架在頭頂,左手舉了一個手槍的姿勢指着阿冰,左臀微微上拱,和左手成一直線。

Jojo
包紙巾開過光 吸濕力極強 笑撚到我仆街
近排我哋睇到上晒腦
阿一:
文呢
sorly 休息中 請大家等多陣
樓主 休息多啲先可以keep住鳩 諗到啲我哋諗唔到嘅鳩選項
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞