【愛情急症室】太初之始,由入宿開變 (六) 只要有我們在,在場的任何一段愛情都不會死去

1001 回覆
78 Like 2 Dislike
3.留在後樓梯等阿冰冷靜一下
谷鳩氣!
鬧得幾爽
以為係潮文
喂唔好呀豪哥 唔好呀
唔係潮文黎咩
Google 唔到
樓豬應該溝加改咗啲潮文
睇多次好似係拎冇人講咪你講個段黎改
唔知有冇錯
谷鳩氣
「冇人講咪你講囉我屌你老母臭閪
你講唔撚得架?好撚委屈你架?其他人開post講撚咗先我係咪又可以屌你唔撚講先?
係咪覺得冇人講,自己就好撚有優越感,開post就係都要加多一兩句屌人先得?
乜撚嘢話題都實有第一個人講架啦,係咪個撚個開post都要屌人「XX都冇人講」?
好聲好氣唔撚得嘅,係咪以為個撚個都廿四小時mon撚住乜柒都知?
呢啲戇鳩仔,完全喺到消磨所有人嘅耐性,助長負面情緒。
屌你老母我真係唔撚知有件咁嘅事啊嘛,碌碌下post無撚啦啦畀你屌,唔撚知唔撚得架?
冇人知冇人提咁咪你提話人知囉我屌你老母,你知又唔撚講其他人唔知又可以點撚樣講啊?
接收資訊嗰個一定要畀發放資訊嗰個屌架?
係咪你細個你老竇教你寫字嗰陣一路教一路屌你老母先教到你呢啲撚樣出嚟?
屌你老母臭閪谷鳩氣」
師兄心水清
咁大件事都冇人講
一睇就見到游學修
有畫面
阿冰:「阿冰緊係唔委屈啦」
豪哥,冰冰畀你摸梗係得啦,冰冰梗係唔委屈啦,但係哩家有cam影住,又有觀眾望住喎,以我對豪哥嘅印象,豪哥都唔係中意拍movie,中意畀人睇stage4嘅。我只不過係擔心我畀你摸其實所有人都會睇到晒啫。咁如果係咁,我咪係到發放緊一啲大學生宿舍流出?咁唔係唔得,會畀連燈仔起底啊嘛。再講啊,我都係拒絕下、踢下你春袋姐,打情罵俏嚟嘅啫,情趣嚟嘅啫。唔通我踢你春袋,我真係好想你絕子絕孫咩?我推你一下,難道我又真係想推你落床咩?如果我表達方式令你唔舒服嘅話,我可以改啊,我有冇話你屎眼同馬眼用紅毛泥封住啊?我冇喎。而家你話用紅毛泥封我塊閪喎,我好唔舒服啊,你會唔會改啊?
出文咁大件事都無人留言 我做第一個
出文又唔叫
文呢
你選擇了「留在後樓梯等阿冰冷靜一下」。

「我地等一陣先入返去,比阿冰佢冷靜下先。」你指一指螢幕裡頭痛哭著的阿冰說道。

「嗯。」Eve也是第一次遇到這種情況,呆呆的點了點頭,坐到你身旁,雙眼凝望著前方,也不知道在想甚麼。

你們二人在後樓梯逗留了五分鐘左右,便開始往阿冰房間走去,可能是受阿冰方才的遭遇所影響,你們二人的氣氛或多或少都有點沉寂凝重。

「阿冰?」

你們來到阿冰的房間,發現被豪哥摔門而出之後,門沒有上鎖只是虛掩著。

你與Eve探頭入去,看到阿冰消瘦落魄的身影瑟縮在床邊,她雙手抱膝,低著頭靠在牆邊。

「唉……」你與Eve不禁輕輕嘆了一口氣。

「點解……點解……」你們聽到她哭著自問道。

眼前的一幕與你記憶裡今早遇見的那個身影重疊。

同樣的哀語,同樣的白銀長髮。

你心中忽爾變得難受起來,你踏前一步想對她說些安慰的話,但一想起那紅腫的雙眼又使你想好的話語哽塞在咽喉裡無法吐出。

你只能對Eve打打手勢,示意她快點說些甚麼話安慰一下阿冰。

Eve看了你一眼,然後走到阿冰身邊抱住她,說:「我地喺到㗎,唔洗擔心,我地會陪你。」

「嗚嗚嗚……點解,點解……」阿冰縮在Eve懷裡,像是溺水之人抓住救命稻草一般。

「我地會幫你㗎,搵出豪哥同你之間嘅問題係咩,之後一齊改善你地嘅關係。」Eve柔聲的說。

「我,我,我應該點做好,我同豪哥佢嘅問題係咩。」阿冰抬頭看著你們。

「呢層就……」Eve用求救的眼神看著你,示意你快點接話。

眼見你終於有出場機會,你立即說道,「呃,根據我嘅愛情三角理論,我推斷出你地係缺乏咗……」你面露難色。

「缺乏咗啲咩……」阿冰眼紅紅的看著你。

「激情。」你說,「你地之間缺乏咗激情。」

「激情……?」阿冰呆了一下,然後低下了頭。

「我暫時觀察落……豪哥佢喺依段感情入面比較缺乏激情,佢對激情元素嘅需求非常之大。」你想著如何將「豪哥想屌你」這番說話說得婉轉一點,「所以佢同你一入房,去到一個私密、獨處嘅情況嗰陣,就會不斷對你出手。」

「真係咁……?」阿冰眼神充滿無力感。

「你係咪拒絕咗佢好多次。」你問。

「佢有要求過,但我覺得太快所以拒絕咗佢幾次。」阿冰抹一抹眼角,低著頭說道,「最多都係用……用手幫佢……」

「阿一,咁我地可以點做?」Eve聽到你們的說話後,臉上泛著紅暈問。

「睇怕你同佢係激情行方方面嘅次數或者質量都滿足唔到佢……」你看了阿冰一眼,然後有些心虛的移開眼神,「有一個好簡單直接嘅方法,就係滿足返佢激情元素嘅需求,至於實行方法就係……」

「我……」阿冰的捏著衣襬,低著頭,似是在掙扎。

「我覺得你都可以衡量下對方值唔值得你去遷就佢,畢竟無人可以逼你做依啲嘢。」你說。

「無錯無錯,女仔緊係要錫自己多啲。」Eve點點頭附和道。

「或者我地可以再觀察多一陣先,先再決定下一步點做。」你繼續給予提議。

「我決定咗了,我肯為豪哥改變自己。」阿冰抬起頭,似是下定了某個決心,「我真係好愛佢,我唔想冇咗佢。」

「阿冰……」Eve看到阿冰此番模樣很是心痛,在心底裡,Eve是不希望阿冰將自己身體獻給豪哥這種人的,但她又不知如何開口勸說。

「你地,你地會幫我㗎可?」阿冰說道。

「你想我地點幫你?」你心中默默嘆了口氣,回道。

「我想親口同豪哥講,我願意為佢嘗試所有嘢。」阿冰說。

言下之意,她是希望你們能作為橋樑幫助她訴說心意,畢竟方才她與豪哥鬧得咁僵,可能有人在旁作中間人,更能幫助他們打破僵局。

但,這樣又真的對她好嗎?

阿一,你該怎麼做好呢?

1.立即制定行動方案支持阿冰
2.勸說阿冰獻處要三思
3.直接回絕她的請求
1.立即制定行動方案支持阿冰
2.勸說阿冰獻處要三思
3.直接回絕她的請求
Sorly遲了出文
面對阿豪哥我都唔知點寫落去好了,睇下大家點揀再諗。
BTW,在此懇求大家鍾意個故嘅記得比正皮同多啲留言,一正皮,一鼓勵。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞