[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(23)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Variable/fixed個制係控制RCA out個部分,同headphone out無關
zen dac插headphone唔會mute rca out

如果你speaker 冇得校volume,咁你就用variable
speaker有得校就可以用fixed. 你覺得speaker 個volume唔夠用個時(例如用fixed 個時speaker都係太大聲),咁先用返variable
試太貴驚返唔到轉頭..
btw 9200個價買埋個made in japan返嚟
話就話東洋野,但聲底同鐵三角嗰類幾唔同
正常 每次買耳牛耳筒都起碼聽兩三個鐘先
鐵三角、Denon、Sony
三個牌子之中好似Sony 聲最唔「日系」
最後買左ATH-A1000Z
Shure Srh1540新舊Packaging有咩分別?
等報告
msr7b正d

Drop返咗隻新既平板 個樣幾靚仔
A1000Z 好輕
聽樂器古典有冇推介? BUDGET AROUND $5K-10K
d7200用家聽完d5200同d7200就已經即刻唔揀d5200
頭盔:我都係睇review
O2都已經係幾年前產物了 依家嘅話 jds atom底噪會低啲 推力都大啲
價位、表現相近嘅仲有schiit stack 或者一眾大陸牌子
d9200冇試了,怕翻唔到轉頭
amp係屎牌asgard3
謝解答
同埋想問插headphone 4.4 低音量嗰陣
發覺左右耳音量唔平衡 係咪正常

headphone係sony 1am2
新手JJ 好奇依家仲有冇得試耳機
k812, HD800s, T1 2nd (or 3?)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞