[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(23)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
出現了
我諗佢用不服來辯問會快d搵到答案
唔想要入耳但想買85T
85t 半入耳設計
唔係咩
原來錯post sor
請問一下巴打們2手野多數喺邊賣?
dcfever? carousel?

手頭上有hd6xx atom amp &ol dac想放
wireless headphone又得
W5k唔係要西裝咩

鐵角木碗,新果d又貴,舊果d又好似好難收
你指留HD660S放HD58X / HD6XX?
想知你會點選擇
W5000仲有得賣
西裝有加乘,非西裝都好聽
見到肥花有人放w1k
dcfever carousell review33

或者呢度放都得
因為土地問題啫我會等我隻ifi zen can signature到 試真啲再決左
(又或者到時傻左直接放晒去買隻hd800s呢)
見有black friday koss 95x 390usd
想問下可唔可以用zx300做source
佢跟嗰部機又可唔可以駁其他headphone
同埋喺香港有冇話邊度有得試
可以用zx300做source
但其他headphone就未必用得, 部分靜電headphone應該都用得著部amp嘅
想問下如果大約二三千價位有冇咩On-Ear//Over Ear會推薦? 屋企用開Cyrus Soundkey + RHA T20想入對大牛,可能再配多個DAC

琴日路過去咗試Grado SR325e,聲係幾好但好似好容易會爛,上Amazon睇Review都有似有唔少人屌佢做工爛 所以有啲卻步

平時聽開Funk/R&B/Soul/CityPop,另外有小小Jazz咁,求指教
諗住過幾日出去試下Amiron Home同其他差唔多/平啲價位嘅耳機先再決定 希望搵到HD6XX試見到而家drop做緊US$200幾心動

慳番嘅錢仲可以買個Zen DAC
如果駁多個mic 打機用
modmic 大家點睇
之前adi-2就係喺dcfever放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞