[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(23)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
建議出去鋪頭試完再諗
好似前幾個reply講,d5200同Z7m2個bass有唔同

我9估Shure應該少d bass
唔係單買bha-100多咩?
部dac睇落冇乜特别
少Bass就啱我
425/535r 啲Bass我都夠曬
WH-1000XM4同SRH1540會唔會差好遠,如果用LDAC
我覺得會,唔睇好wh-100xm4
有冇巴打試過ifi zen dac 前面4.4mm聽有底噪聲,用後面4.4mm LINE OUT聽反而冇事?
多謝大佬打消團火

問多樣Onkyo部嘢後面有紅白RCA出,其實用唔用得嚟直插Headphone,定係佢係用嚟插AMP
佢係用黎插amp
呢d line out/pre out係冇headphone buffer/power amp,唔夠推headphone/iem
我都想試
多謝,準備去Amazon買隻399USD SRH1540
試過一次 好清水feel 冇乜味精
試咗先好
少bass係我9估
可能你會金鍾意d5200都唔奇
AH-D5200貴好多
啱啱見Amazon JP買SRH1540包埋直運都平過Amazon US
399又好似幾抵
d5200之前日馬有平
D5200

d5200 最平45xx
我兩隻都有試, srh1540就bass量少dd但都足夠, 整體聲音冇d5200咁實淨, 個earpad舒服d,但我見好多demo 1540個headband都甩皮甩骨可能唔太襟用
點解上落咁大, 係咪保養/貨源唔同?
可能係ground loop noise?
可能試下用其他插蘇比電腦同zen dac
換usb線有時有效
再唔係就要用iFi iDefender+ 之類野
一樣都係Amazon JP賣,仲要未扣VAT
忍吓手等特價先買又好似不錯
如果大家買D5200嘅
不如上D7200 啦
英馬最平可以做到£480
同香港買隻行貨D5200 差唔多

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞