[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(23)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
太耐冇追post
我嚟推下
伸手文,想換6xx對pad 有無人有經驗 香港門市買抵定amazon買抵
唸住買Dekoni Elite Sheepskin amazon做緊 usd 60
其他ching有無推介
你對而家beoplay H6 個聲有咩想改變?
香港有原廠HD560 pad 就應該香港方便買d,價錢唔應該差好遠
副廠就邊度買都得,最重要搵啱聲
Dekoni個d pad 應該有frequency response graph show 到同原廠pad 有咩分別,可以研究下
Yaxi都有出,要買嚟試
https://www.yaxi.jp/product-gallery/hd650/
打手巴知唔知香港原廠HD560 pad 邊到有得買 thankss
都係金聲/DMA/亦軒個d
想繼續加強人聲,
雖然中高頻原裝已經唔錯
但我想更上一層樓
建議聽多幾隻再決定值唔值得投資落去
想搵舊鐵角女毒,要平衡我用iem 算

爬左d文話2012年打後轉左調音風格,要女毒就w1000或者之前d木碗,但係2002好似離晒地

利申 :新手,不過w5000+ha 5000都好貴
我會覺得用ha5000個錢買其他headphone好似抵玩d
除非你確定W5000係非常值得投資
幾年前出既 ath a1000z 都幾毒啊
唔識beoplay H6 係點嘅聲,不過單邊入線headphone我唔建議換線,因為有機會左右兩邊唔同聲
如果想加個dac + amp or 純 amp, 可以平平地試下ifi zen dac or a4bl
我係一部枱m都冇,所以先打算買

鐵角就係想j舊木
擺隻figure喺前面,我仲以為係新岩士唐旋風噴射岩士唐砲添
原來係新科技
why?我聽過msr7,momentum,
幾鍾意以㗎隻h6
ok,感謝巴打
呢隻唔係做緊899咩諗住咁平不如試多幾隻諗換馬
zen dac啦
一定用得着
再嚟就加多個dc ipurifier
https://custom.fostex.jp/
Fostex:你班友咁鍾意mod 機,而家我比你地自己玩曬好未?
邊有咁平。。。
普通版減完都要千三銀
我個隻特別版來,食咗少少溢價
不過鍾意同戴得舒服,無計
好奇問下beoplay H6除左好戴有咩吸引巴打?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞