[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(23)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
https://www.head-fi.org/showcase/e-mu-teak-headphones.21741/reviews
比佢講到好想買對E-MU teak聽rock metal野
呢隻真係又平又正
ps2000用家(未到貨)
聽過Gs2000,覺得好薄聲
Drop唔係全部都寄香港
唔寄香港就自己搵集運
有興買thx-AAA 789 AMP
見好多人推薦,仲有12日咋,
仲考慮緊,有冇巴打入咗手可以分享吓

另外想買隻dac,有咩好配789
Thanks
聽linkin park, greenday 我反而鐘意我對ksc75 headband 多過E-MU teak

e-mu teak upper mids 有啲太shouty, 10k 之後又無咩空氣感
不過bass
估唔到單車巴都有對 睇黎我又可以慳返筆
睇黎你隻ksc75 headband已經endgame
耳機配搭係DAC+耳擴+耳機
當中最重要主體係「耳機」
因為dac同擴都係用黎去配合隻耳機。

你唔講用緊咩耳機人地好難幫你
hd6xx, k7xx, dt990
x2 hd都應該得?
幾年前係let's go 試過,用dpx1推
印象中幾好聽
2500我覺得抵玩
唔知th500rp抵定t60rp抵
不過遲啲fostex會出sit headphone kit, 可以等下又得
巴打都有?
之前上嚟問過各位巴打,入手咗6XX
so far好滿意,依家開始考慮緊upgrade
係時候入手dac+amp

本身係玩IEM,用緊sd4s,B3 配zx300
新手問個略為ON9的問題
如果只係電腦底板直出,係唔係1K以下求其買就得
#2入面個1K list又有無話邊隻岩E個情況
可以出去試下hd6xx夾ifi Zen dac
thx aaa 789水一樣,係易夾機,不過你想要唔同聲就未必係你目標
kph30i, porta pro
加少少有hd58x
可以出去試 拎部手機做player 應該會試到電腦底板直出既質素 Drop隻58x真係無得輸
個樣好像咁細隻ge
唔知深水埗有無得試呢,聽日去行下
有啊,長期放公事包,方便又好聲,超值
啱啱bf買咗porta pro 好抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞