[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(23)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
心郁郁 沖過涼冷靜下先
上星期已經喺Amazon半價買咗對Klipsch旗艦wireless t5 2代
呢對本身係Edifier TWS5黎
唔係,動鐵做唔到clear pro低音個潛
Clear Professional
個bass打擊感係唔係大大力?
有冇人有HD800...?
想問下如果用ifi neo 去推其實推唔推到?
又或者有冇好介紹? (最好dac 連amp, 大約8k budget)

我覺得本身係有力水,主要係金屬振膜同開放式既先天問題
推到
其他推介:soekris dac1421, adi2 dac
點解一講adi2 dac 就笑喊 冇追post.. 可唔可以解釋下
想請問HD 599 同HD 600 系列/HD58X 個啲差幾遠
咁啱個FD前幾日係amazon$99 買咗隻HD 599SE 想放
自己上網睇咗啲review 好似各有各好
但係又好似唔多鋪頭有得試(或者係我唔識搵
所以想係依到問下各位嘅意見

Ps. 本身有玩下iem 自己有部dap同部portable tube amp
新手啱啱入open back坑 自己都唔係好知想要啲咩
畀人見度喺依個價位就推
咁如果比你簡
你會買ifi neo 定係adi2dac
我都等緊drop 寄HD6XX
會去買返個zen dac夾佢
認真咁答你,我住緊嘅地方連實物都見唔到,所以唔識揀
講得太密,好似default 咗咁
你個friend點解想放?
HD 599, HD 600 系列, HD58X
當中最多bass我估係HD58X,戴得舒服係HD 599
冇試過HD599所以唔識,HD6系整體質素好過HD58X但少d bass
護版神器
視乎你鍾意ifi調音定鍾意平淡d
功能上ifi neo多d一般用家向feature, 例如藍芽同balance headphone out(應該用4.4頭?)
adi2 dac多好多專業功能同埋好睇嘅說明書
output power就adi2 dac大,就算ifi neo 用balance都唔夠大power
仲有adi2 dac有個實用parametric eq可以慢慢玩

當然size都係一個考慮,adi2 dac好似細部d

本來想講兩部機各有特色,出去試下邊部鍾意,講下講下又變左hard sell adi2 dac

買黎試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞