[方丈]HR萬事屋,面試搵工,轉行R 野,你問我答

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
MC 黎?
多數system 會計埋
屋企有事/ 工作內容同interview 唔同 etc
因為你個行冇事, 唔可以話NPL 個啲...
如果你個位黎計, 多數都係final payment, term 下MPF/ IRF form 咁既assistance, 唔洗怕的~
咁可以focus 係50% mkt insight ~~
冇, 因為sales 先會咁短時間去到哩到
有冇apply 過BO 位, product design?
咁要看你而家哩到開唔開心, 老細係咪咁看重年資, 有冇升過你, 人工ok or not
出面position 夠唔夠吸引
都係工一份, 不過咁啱我地得internal customers
as HR 會有被騙既感覺
你係CV 可寫 google (employed via XXX) 咁
但真係..............................................
prefer XXX (direct distributor of google) 好啲
做好啲手勢, 最好唔好咁claim 啦
Reading 係MC written 唔係 我有信心我reading 拎到好高分
方丈你好 之前係度留言問問題 今次想黎多謝方丈 因為我終於有offer啦! 好多謝方丈成日出片教唔同技巧又咁耐心答問題 希望返工第一日順順利利
如果要由頭到尾你做, 你識計finap payment 未?
你知唔知成個流程點做架?
如果公司唔大, 多數佢地手計就看2 眼唔太farfetched 就算
https://youtu.be/VfnYPbRRTdM

https://youtu.be/ly1teFDgI4Y

唔洗客氣~ 係你努力搵工既成果黎~
哩到有多2 條片, 睇下啱唔啱用~ 新工順利~
多謝你啊方丈 頭先收到2nd interview啦
希望我拎到offer啦
你好方丈 想問fg contract工on waitlist姐係咩意思
我情願佢爽手啲reject我 宜家心掛掛
公司咁寫係唔係都拎唔到?

雙糧
會於每曆年(即 1 月 1 日至 12 月 31 日)完結後、農曆新年前發放雙糧予員工。
即係少少都冇得加?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞