[方丈]HR萬事屋,面試搵工,轉行R 野,你問我答

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
不過你話考慮多幾日
有機會佢唔等你
請第二個
如果等人用的話
要左offer先
如果第二間公司都有offer先再揀
星期五下午覆咗我,問我係咪真係有興趣,如果係就交俾上面批,又話要等多幾日,係咪已經冇機會?事關我要下個月中先返得工,唔知係咪太耐等唔切呢
方丈你好
想問下如果想join坊間d面試班 ,會唔會有介紹?
一路有工見,有唔只一次final 見line manager, 但最後衰左(而且係當場已經feel到衰左

利申:非fg ,做左幾年野,搵既工既field同現職相似
謝謝你
點會係冇機會呀
問清楚你係咪都有意思佢再比上頭approve喎
個個都好好, 我做得都好好, 係想做下第啲product
mental illness? sick cert可以寫 "medical condition"
直講諗2 日咁~
https://youtu.be/q-PROSOdUhM

https://youtu.be/qopXgK-EYgA

deadline fighter 麻麻地, 有冇第個?
唔會太耐, 答佢有就ok
100% 中
unless 做data analyst 咁, theory 可以all omit
唔會有介紹... 我會叫你膠我啲片, 最多要你like 下姐, 但唔洗錢
我有開live mock interview , you may join as well
最少我冇得呃你錢
好好, 而家去, 因乜事咁灰
之前有份工俾人炒
因為個老闆雙重標準
都做左3年幾
自己決定左唔寫落去
當做空白期算
但假如我黎緊想做既工係同銀行金融呢d有關
我填左空白期佢地又有無辦法可以查到出黎?
好似直接講做左3年好過空白
除非你衰穿櫃桶/性搔擾呢d
其他情況講明分手唔愉快都好過空白
上星期五Agent call
話有岩我既position 會再sd email比我
Then until今朝都冇我就打返去問啦
對方話上星期有sd既 但我就check匀哂mailbox都冇
咁就話直接wtsapp我啦 但又到目前為此都未收到
我好唔好聽日又打去問下

我仲擔心係咪自己cv email打錯 定自己mailbox有問題
但又冇 同都有keep收到其他人sd黎既email
世界比想像中細, 如果有connection, 3 年唔係3 日, 總有可能會知
3 年空白 VS 俾人炒, 一定係俾人炒易講啲, 除非gross misconduct..
agent 做野可以比你想像中更無交帶, 打去問多次就算啦
準備送禮物比人比自己?男仔版新片到
https://youtu.be/63KvUniOP3M
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞