[方丈]HR萬事屋,面試搵工,轉行R 野,你問我答

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
唔怕
如果你咁啱經驗,到時候佢見你的話,先再同你傾價錢啦
私人定Gov?
包驗血/尿+X-Ray 同埋send結果俾公司睇 預最快1星期內, gov就耐d
(我昨日剛剛問完方丈 hr就打電話俾offer, 一共等左3天)
多謝你呀方丈 連登有愛
希望呢幾日會有好消息啦真係走得越快越好
我再去拜下interview god同offer god先
我喺收咗offer先叫驗呢d,都等咗成個星期
弊在就係覺得而家公司幾好,但打算結婚又想搵多啲錢
見左先啦, 果份都未必真係會請
如果請咪同而家老細傾下career path同有冇加人工空間
答案都呼之欲出
仲要諗咩?
如果好似之前broker咁跑唔到,連老底都冇,但有老底最少會有飯食喎
幫你都問下朋友, 你既application 太少了, Cold application 中既機率低, 試多啲冇壞, 諗好份靚cover letter
學多啲from supervisor, 有得上就R 加人工
但點都好, 一年真係好走...
https://youtu.be/zz6coaAAgN4

黎黎~ 哩到真人答你
可以寫啊, esp if 你有正式BR, 當自己係Employee, e comm assist/ officer 咁
前上司invite 你回頭草~
2 個都麻麻, 因為我會Recommend community college 多過MA
2-4 weeks, 因為出report 最快到都3-5 working days~
唔知的, 看organization 有冇錢, 同埋係做咩project
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞