《香港傭兵》(53)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
師父又打量住耶穌伯伯:「呢啲都係你喺死海文書所推算嘅一部份?」

耶穌伯伯帶住慈祥嘅微笑:「你都有推算過死海文書...你應該都清楚~」

師父冷眼打量住耶穌伯伯:「喺審判之日後幾年...我的確仲有鑽研死海文書...正如你內心盤算一樣...我唔甘心...」

耶穌伯伯帶住微笑點點頭...

師父繼續講:「不過...三四年之後...我冇再去理乜嘢死海文書...我決定用身體去感受...親身體會...審判後嘅地獄...」

耶穌伯伯點點頭...
「地獄...每一個地方都留有我嘅腳印...」師父指一指綽姿,「唔單止我...連我個囡都一樣...」

耶穌伯伯帶住慈祥嘅微笑打量住綽姿...

師父以刀尖指住阿月爸爸:「我好清楚...清楚審判後嘅地獄...你哋真係認為靠你哋呢套垃圾就可以另地獄變天堂?」

阿月爸爸鬆鬆雙手:「唔試過又點知呢~」

「所以就話你哋天真!」師父一講完...反刀衝向阿月爸爸...

阿月爸爸由背後嘅刀鞘拔出日本刀...直砍向師父...
“嗡!吱!”師父反刀一擋順勢轉身抽刀斬...

阿月爸爸一擋...再反斬師父兩刀...

師父就與阿月爸爸連環揮刀...一邊斬砍擋避迴身斬再避再反斬...一邊向住左邊嘅山區野草...衝入去...

當佢哋兩人嘅身影都進入長長嘅野草之時...野草同時被斬到飛起晒...斷開晒...

被野草擋住視線...完全睇唔到佢哋交手嘅戰況...就只見到不停有野草飛起...飛起...一堆堆咁飛起...

一路順住野草飛起...一路去到大樹...
“嗡!轟!”成棵大樹瞬間就被斬斷...

唔止一棵...

“嗡!嗡!轟!嗡!轟隆!”就連側邊嗰幾棵都被波及...

幾棵大樹被斬斷後...野草又不停咁飛起...飛起...好似一條路咁一堆堆被斬斷...

然後...就有一個閃住綠光嘅黑色身影...由野草之中閃到去空中...

係阿月爸爸...阿月爸爸喺空中轉身兩周再後空翻跳返落嚟我哋面前...
然後...一個黑色身影亦由野草之中閃到去空中...

係師父...師父喺空中向住阿月爸爸...由上而下...從天而降...再次使出袈裟斬...

今次阿月爸爸準備好以帶住一層薄薄綠光嘅黑色刀刃硬擋...

就喺師父手上把帶住一層薄薄藍光嘅黑色刀刃,快要斬到落帶住一層薄薄綠光嘅黑色刀刃之時...

師父全身...突然化成無數藍色粒子...閃到去阿月爸爸身後...

無數藍色粒子喺阿月爸爸身後...集合返一個實體?!

今晚出完

三句預告

[Day 24-三合成立] PART 49

有如分解成無數藍色粒子...再喺阿月爸爸身後集合返實體嘅師父...已經將刀刃收回刀鞘...擺出居合拔刀一閃姿態...

阿月爸爸已經嚟唔切反應...
已經將[Day 24-三合成立] PART 48 Upload上Facebook同紙言
量子化?

如果我都可以,嘿嘿。。
最近尼幾話真係完全睇唔明
同樣原理
分析+推理
其實係進一步解析EVE同LILITH
仲有“嗰個世界”嘅情況
當然睇過革命戰會易明啲

打手槍太興奮暴斃? 老外陳屍租屋處電腦停留情色網
https://lih.kg/2285249
妹妹仔早
大家打J都要顧及身體
各位早晨
天灰灰 又凍
尋晚仲要落左雨
孩子早
而家都仲好似想落雨
廢腸身體頂唔頂得住
睇嚟我都係打少啲
冬天易啲出事
咁有經驗嘅
no nut november咗一個禮拜
呢兩個禮拜都好難過
好多嘢要搞 又唔順利
啱啱先發現原來淨係去到第24日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞