《香港傭兵》(53)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
師父側身企...望住阿月爸爸...快速揮兩刀...

“嗡!嗡!”兩道藍色刀氣就向住阿月爸爸飛埋去...

係以刀刃上嘅LILITH粒子...同存在喺空氣中嘅LILITH粒子產生共嗚...產生出能量...形成具有殺傷力嘅藍光刀氣...

呢招...師父之前已經用過...我都見識過好幾次...

而見識過呢招嘅敵人...都冇機會再見到第二日嘅日出...

兩道藍光刀氣快要飛到埋阿月爸爸面前...

阿月爸爸把日本刀應該仲充緊能...用唔到...就只好一避...再避...
阿月爸爸身手敏捷...輕鬆咁避開兩道藍光刀氣...但就估唔到...師父已經跳到上空中...由上而下...從天而降咁...向阿月爸爸使出袈裟斬...

帶住一層薄薄藍光嘅黑色刀刃快要斬到落阿月爸爸頭上...阿月爸爸只好立即以空手入白刃...雙手夾住師父把黑色刀刃!

竟然...可以...徒手化解師父嘅袈裟斬...

師父嘅攻速之快...就連食人怪物都反應唔切...尤其係從天而降嘅袈裟斬...有如天上嘅雷電直砍落地...

阿月爸爸竟然可以...
師父一扭刀...再一腳踩向阿月爸爸胸口...

就喺師父隻腳...踩到埋阿月爸爸胸口之時...阿月爸爸胸口前...拳頭咁上下大嘅圓形物體前...出現一塊...綠光嘅...絕對領域?!

呢塊閃住綠光嘅絕對領域...就好似盾牌咁...頂住師父嘅踩擊...

之但係...綠光絕對領域...好似...出現裂紋...而且由中間...越嚟越多...

就喺綠光絕對領域上嘅裂紋未伸展到最邊之前...師父一個後空翻落地...以日本刀指住阿月爸爸:「還返腳俾你...」

阿月爸爸摸一摸胸口前...拳頭咁上下大嘅圓形物體:「竟然一腳就差啲踩破E.R.F.D.S....你嘅身體...真係唔簡單...」

E.R.F.D.S.?!

今晚出完

三句預告

[Day 24-三合成立] PART 48

E.R.F.D.S....就係綠光絕對領域嘅真正縮寫?

但呢五個英文字母...又係代表咩呢?
已經將[Day 24-三合成立] PART 47 Upload上Facebook同紙言
日哥都仲係咁小氣
他只是個孩子
俾人玩咗咁多年 好難唔小氣啦
高才鳩果胨係高才鳩 有才
你個妹俾我屌緊呀
做阿哥最心痛就係呢種
E.R.F.D.S.

大佬未睇過革命故真係一頭霧水
其實當proton neutron electron 就得?
Adam = proton
Eve = electron
Lilith = neutron
連飛揚自己都唔知係乜 都係推斷出係絕對領域嘅真名
所以預設大家都係冇睇革命戰 要咁多日所遇到嘅事去推斷返
咁樣會容易了解啲
今次真係END GAME,

唔好再抱有幻想!!
冇幻想過
妹妹仔早
高才鳩早
各位早晨
成個十一月都好灰
Eve. ???. Field. Defensive. System
咁都俾你推理到 好撚勁
係咪淨係第一隻字啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞