《香港傭兵》(53)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
求出處
power_off 都有追呢個故
出處呢 做咗啲咩被封鎖
🚫 已封鎖會員 連尼住

原因五毛
🚫 已封鎖會員 飛揚

原因:想食幻幻
五毛無處不在
好彩呢度冇姐
要保護幻幻
妹妹仔早
金令早
各位早晨
又凍咗
影影
影影早
發覺十一月好多不愉快事件
上年
咁就一年
收工等拖文
執完屋準備校對

上回講到阿月爸爸件甲,仲可以發動E.R.F.D.S.!
係發出綠光嘅絕對領域!
唔止呢樣!仲可以發射出EVE粒子砲!
雖然話俾師父輕鬆咁以日本刀擋住!之但係唔喺裡面,再加上被LILITH粒子包圍之下...竟然可以用到放射性武器!
原來阿月爸爸嘅同步率都有95%!
阿月媽咪就已經去到99.99%!
同步又係乜呢?
唔知呢...只知越高越勁!
阿月爸爸見遠距離武器唔多Work...都係埋身肉搏啦!
早就應該係咁啦~整色整水浪費能量~
一刀接一刀...師父同阿月爸爸刀刀都又快又狠又準...
短短幾秒...或更短嘅瞬間之中...喺招接招之間...睇得出佢哋兩個嘅招數都係同出一轍...
師父嘅刀法純熟就唔使多講...就連阿月爸爸都...究竟係喺邊度...
師父從來都唔願透露...(雖然飛揚跟咗師父都唔係好耐...)
只係曾經透露過有個地方...既痛恨...且思念...
而我哋SPIRIT都係由嗰個地方出嚟...
我哋...SPIRIT...
“嗡嗡!吱!嗡!吱!嗡嗡嗡!吱!”喺原地對斬咗好幾十刀...再轉住咁對斬咗好幾十刀...
地面都被刀氣劃出幾十條刀痕...
然後...阿月爸爸手上把日本刀刀刃上...綠光越嚟越暗...越嚟越弱...明顯能量又差唔多耗盡...
“嗡!吱!”阿月爸爸將師父嘅袈裟斬格開之後...隨即將刀刃收入腰間嘅刀鞘之中...
但今次阿月爸爸並冇將收藏喺刀鞘之中嘅刀仔拔出...而係十隻指尖同時發出閃爍綠色嘅光芒...
“嗡嗡!” 阿月爸爸十隻閃爍綠色光芒嘅利爪向師父一爪...再爪...
師父轉身避開...再後退兩步避開:「EVE Saber...」
EVE...Saber?!
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

阿月爸爸立即緊貼師父揮動雙爪...

“嗡嗡!嗡!嗡嗡嗡!吱!”師父一邊後退...一邊迴避...再以刀刃招架...

好多武器...真係有勁多武器...

又日本刀...又刀仔...仲有十隻指尖發出綠光嘅EVE Saber...

唔單止會發出綠光嘅武器...仲有腿功都好大殺傷力...

除咗近戰武器...仲有遠程嘅EVE粒子砲...

喺防禦方面...仲有E.R.F.D.S....

仲有呢...仲有啲咩未使出呢?

呢套Sacred-Armor...究竟係用嚟...用嚟...
阿月爸爸左爪兩爪...右爪一爪...微弱嘅綠光爪影閃過不停...

雖然阿月爸爸雙爪嘅綠光微弱...但師父並冇掉以輕心...使出渾身解數...嘗試拉返開個距離...

之但係...阿月爸爸嘅埋身肉搏技巧相當熟練...每揮一爪都貼近師父身...

師父邊避邊擋邊招架...邊講:「連EVE Saber都發動到...雖然能量被LILITH粒子壓制住...之但係都有足夠嘅殺傷力...」

阿月爸爸邊向師父揮幾爪...邊講:「冇錯...喺將三領域統一後...終於都可以再次實現無限能源演算...Sacred-Armor可以完全唔使擔心消耗幾多能量...發揮最大功能...之但係...出到嚟...內存嘅能量有限...再加上被存在喺空氣中嘅LILITH粒子瓦解...」
師父一避...再擋...接住講:「做咩要咁在意Sacred-Armor喺呢度嘅功能...唔通...你哋係想借用Sacred-Armor...平定呢度嘅局勢?」

阿月爸爸向師父一爪...再轉身踢兩腳接住連刺兩爪:「冇錯...統一三領域後...唯一嘅目標...就係將地獄變成天堂!」

師父一避開阿月爸爸嘅雙爪擊之後...立即極速橫刀一斬:「天真...」

“嗡!吱!”阿月爸爸雙爪一擋...成個人飛開幾米遠...

阿月爸爸雙腳一落地就滑行多幾步...十隻指尖上嘅微弱綠光就漸漸消失...

師父單手持刀...側身打量住阿月爸爸:「你哋唔係一直喺地獄搜集情報㗎咩?吓?定係你哋困喺入面困到懵咗吖?」
阿月爸爸雙手震震咁...睇嚟擋頭先師父嗰一刀...唔單止用上唔少能量...仲用上唔少力量...

「你哋喺地獄設嘅組織...」師父指一指我,「我徒弟都係其中一員...」

我?!我...

師父冷眼打量住耶穌伯伯:「SPIRIT...SPIRIT...原用SPIRIT嘅名稱做組織名...都係想引起我嘅注意姐...」

耶穌伯伯扮晒傻咁...

師父打量耶穌伯伯一眼...又打量住阿月爸爸:「喺審判之日之後...你哋就喺地獄組織一個看似同你哋冇關嘅組織...利用喺地獄嘅人...去調查地獄...甚至牽制地獄嘅勢力發展...獵殺天上人...咁唔係應該好清楚而家地獄嘅情況咩?」

阿月爸爸冇出聲...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞