《香港傭兵》(53)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
『喂喂...我真係唔知你噏乜...我哋只係想返翻去過去姐...嗱我保證...返到去過去唔會對外公布未來會變成點...反正都冇人信㗎啦~唔會破壞到你嘅大計㗎喎~』邊鬼個會信吖...個個都當我鳩吹㗎啦...未來係改變唔到㗎...

恐怖再諗一諗:「仲係停留喺嗰段時間嘅記憶...睇嚟真係好留戀嗰段時光...」

『喂喂喂...我真係真係唔知你噏乜...但你知我噏乜嘛?借個ADAM嚟用一用...ADAM喺你手中㗎嘛?』嗱你真係唔好扮嘢...

恐怖再諗一諗:「就係因為ADAM嘅記憶太強...唔可以好似LILITH咁可以植入記憶...所以就以呢個方法一步一步覺醒...同時可以引導EVE...點知都仲係...有啲出入...果然係差啲嘢...死海文書唔齊全...就算推斷都係差啲...」
ADAM嘅記憶...太強...唔可以好似LILITH咁...植入記憶...

而企喺恐怖前面嘅阿月...仲係帶住莞爾一笑...望住我...

恐怖再諗一諗:「喺得到三原核之時...我研究咗好耐...」

『哦!三原核真係喺晒你手上!喂咁借ADAM嚟用一用啦!唔好咁孤寒啦!我哋走咗,又唔阻你統治宇宙~一石二鳥~一舉兩得~』Win Win雙贏啦!

恐怖一隻冷眼望住我:「你可唔可以聽我講埋先?」

『哦...好...』又要聽故仔吖?人就係冇耐性㗎啦...
恐怖繼續講:「係曾經...曾經三原核都喺我手...不過之後就俾宋本木個死老鬼搶走ADAM同EVE...」

『吓?唔係你搶走咗ADAM咩?』短白髮男係咁講㗎喎...

恐怖又一隻冷眼望住我:「係我得到三原核後宋本木嚟搶走ADAM同EVE...及後我又將ADAM搶返翻嚟...」

『哦...』講得清楚啲吖嘛...講到1999咁...

恐怖搭一搭住阿月膊頭:「總之喺搶嚟搶去之下...我得到LILITH同ADAM...宋本木就得到EVE...」

『講還講可唔可以唔好搭住阿月...』我指住恐怖隻搭住阿月膊頭嘅鹹豬手...
恐怖再一隻冷眼望住我...鬆返開搭住阿月膊頭隻手:「你真係麻煩...」

咩姐...係男人都唔鍾意自己女朋友俾另一個男人搭膊頭㗎喇...(雖然我而家喺阿月面前仲攬住綽姿...)

恐怖繼續講:「LILITH嘅記憶中樞並唔深...可以借由植入偽記憶控制穩定性...之但係...ADAM就真係好唔同...」

『哦...』我點點頭...俾啲反應...

恐怖繼續講:「經過好多次測試...我哋自己又好...喺逆行者手上之時...利用咗西貢獻命又好...ADAM真係好危險...」

『嗯...』繼續俾反應...
恐怖繼續講:「ADAM嘅不穩...所產生嘅副作用...已經足以毀天滅地...」

『嗯...』我又繼續俾反應...

恐怖繼續講:「可能講得有啲誇張...但確實吞噬咗整整一個西貢...」

吞噬整個西貢...

ADAM嘅不穩...產生嘅副產品...黑球...將整個西貢吞噬...

恐怖繼續講:「其實危險又點止得ADAM...三原核...都係咁危險...只係LILITH同EVE比較容易控制...而ADAM...記憶中樞太強...太容易失控...」

『嗯...』繼續俾反應...其實我唔明...
恐怖繼續講:「強行喚醒係冇可能...只會令ADAM不穩失控...結果就好似西貢獻命咁...」

『係你陰佢哋姐...』唔係你教佢哋喚醒ADAM...又點會不穩失控...

「哈~」恐怖帶住冷笑,「又唔好咁講...佢哋唔應該相信敵人...選擇得相信敵人...即係走頭無路...怪得邊個?」

『係係...』你啱你啱...歷史係由勝利者記載㗎嘛...你鍾意講乜都得㗎啦...

恐怖繼續講:「當我再次得到ADAM...我嘗試用將偽記憶植入LILITH嘅方法植入ADAM...發現ADAM嘅記憶中樞太強...好強嘅反抗力場...一直都唔接受外來嘅偽記憶...而且就算唔係強行植入...都會不穩失控而產生副作用...」

『嗯...黑球吖嘛...黑物質吖嘛...』我知啦...

「嗯...」恐怖點點頭,「你都知呢...證明呢個方法真係有效...」

『吓?』咩方法?有咩效?
終極live

今晚出完

三句預告

阿月仲係帶住莞爾一笑望住仲跪喺馬路上...攬住綽姿嘅我...

而恐怖就繼續講:「ADAM嘅副產品黑物質固之然重要...我哋好需要...之但係喺控制範圍以外...不穩定之下產生出嚟就真係危險...控制唔到個範圍...唔知會有幾大...唔知會吞噬幾多幾多...」

要喺控制範圍之內...
斷得好準喎
啱啱好
恐怖第一次出場明明做野好乾手淨腳、依家
睇埋落去就明㗎喇
其實都暗示咗唔少
我期待佢出黎係三秒清到場嫁
佢個目的係乜先
飛揚過去既記憶其實係假嘅?
月月
NTR飛揚
點會呢
假嘅都入唔到佢腦
其一咋
諗埋啲衰嘢
嗱唔準呀
棄故架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞