《香港傭兵》(53)

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
難得一身好本領、當然要物盡其用啦
邊個幫佢改個名叫吞噬
可唔可以用係囡囡身上啊
你覺得呢
負皮朋友終於返嚟喇
上個post已經喺度啦
你又唔肯寫甜
等睇屌打恐怖
就寫好啦 下個故就係啦
黑刀一出 誰與爭峰
妹妹仔早
高才鳩早
金令早
各位早晨
秋風搞到個人好懶
收工等拖文
懶住咁校對
Lm睇錯字
今日懶洋洋咁 實勁多錯字

上回講到飛揚唔止身上只有黑色...就連手上把精神都都變咗黑色!
仲要係黑色嘅實體刀刃!
係唔係又進化咗喇?去咗另一個層次喇?
咁就要打過先知喇~
飛揚繼續同片翼對戰!
飛揚擋格片翼嘅攻擊都輕鬆咗好多!
片翼把長長嘅極刺眼紅光刀刃仲要俾飛揚手上把黑色實體刀刃擦出大量紅色粒子!
好輕鬆就可以削減片翼嘅精神能量!
咁又係唔係打得贏片翼喇?
就咁睇個勢又未真係咁快打得贏喎...
雖然飛揚各方面都係勁咗!之但係...片翼嘅戰力仍然驚人!
睇嚟仲要膠著一段時間...
“嗡!吱!嗡嗡!嗡!吱!”片翼以長長嘅極刺眼紅光刀刃刺上嚟...飛揚就以深淵一樣黑嘅黑色刀刃擋擋...擋擋擋...
斬幾刀...擋幾刀...又再轉身斬砍幾刀...
一擋一避...再避再擋...再擋再反擊...反擊...再反擊...
由擦出大量紅色粒子...慢慢變得越嚟越少...越嚟越少紅色粒子被擦出...再冇紅色粒子擦出之後...換成極刺眼紅光刀刃被扭曲...
“嗡嗡!嗡!吱!嗡嗡!吱!”喺黑色刀刃與極刺眼紅光刀刃相格嘅一瞬間...極刺眼紅光刀刃明顯被黑色刀刃所扭曲...精神能量被扭曲...
好明顯...每一次相格都好明顯...越嚟越明顯...
極刺眼紅光刀刃每一次被飛揚手上深淵一樣黑嘅黑色刀刃相格...就算只係一瞬之間...就只係一瞬之間...能量都會被扭曲...
極刺眼紅光變弱...被深淵一樣黑嘅黑色刀刃扭曲...精神能量被扭曲...好似被...吸走...
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 24-三合成立] PART 40

“轟轟隆!”喺成棟倒塌緊嘅危樓之中...

“嗡嗡!吱!嗡!吱!嗡嗡!吱!”

我一邊踩住倒塌緊嘅天花碎塊...屎石...

“嗡!吱!嗡嗡!嗡!吱!嗡嗡!吱!”

一邊倒轉住咁同片翼又斬又砍...再斬再砍...反斬又反砍...

每碰撞一刀...每相格一刀...片翼手上嘅極刺眼紅光刀刃都會變弱...被深淵一樣黑嘅黑色刀刃扭曲...

而片翼都好快手...喺紅光刀刃被扭曲...能量快要消失之前...立即再斬再砍再擋再轉身反斬...

盡最快速度...喺紅光刀刃被深淵一樣黑嘅黑色刀刃扭曲之前...能量被扭曲之前...
“轟轟!轟隆隆!”就喺成棟危樓差唔多完全倒塌...再冇天花碎塊塌下...快要見到夜空明月之時...

我同片翼同時向後一跳...拉開距離...

當我哋都跳到去身後...踩住仲喺空中嘅石屎碎塊...然後立即全力一跳...

向住對方飛埋去之時...同時立即凌空轉身三百六十度...向住對方使出Rider Kick...

喺兩隻腳越嚟越近...踢開空氣中嘅灰塵...踢碎空中嘅石屎碎塊...雙擦...越嚟越近...越嚟越近...片翼隻腳...

片翼隻腳比較長...首先踩中我個肚...然後接二連三咁轉身踩踩...踢踢踢踢...

我成個人就俾片翼又踩又踢咁向後飛...
「哼...」片翼再一個轉身三百六十度飛踢...

我成個人就凌空三百六轉體三周半咁飛向大廈牆身...

“轟!”我背脊一撞埋大廈...立即右手爪住牆身...

同時...片翼踩住喺空中嘅屎石碎磈...向我隔空大刀一揮...

“嗡!!!!!!”無數咁多條刺眼嘅紅光刀氣就迎面撲埋嚟...

我單手持刀...立即擺出防禦姿態一擋...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞