如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(9)

1001 回覆
79 Like 2 Dislike
佢個仔生得似佳佳冇錯!
初再搵錯老母投胎
一陣佢又扮係youtube幫佢del
記得人哋問明思咁早生咗小朋友會唔會後悔,佢話會諗當初冇去到日本留學,會想跳舞,但唔會後悔,因為見到羊羊就唔會諗到呢啲後唔後悔嘅感覺
蝦乾專心湊仔啦
拍片又少人睇又冇sponsor
好彩我有cap圖
咪就係 之前佢已經日日係咁食carbs 又少菜少肉 有冇生仔佢個人都係咁乾㗎啦
Hagone 自己又冇”娘家” 老爺奶奶又唔理佢 諗都知咩事
老爺奶奶寧願唔見個孫都唔想理Hagone
好大機會係因為hagone 想修身所以唔食d坐月野
蝦佳咁細個就比老母折磨
佢大個會唔會真係變咗個陳同佳
或者係老爺奶奶想探孫,但俾蝦乾阻止?
因為通常新手媽媽都唔想人干涉湊仔
又怕有婆媳衝突
Lm
200幾個咁多?

蝦乾真係唔該你反省下
呢200個除左呢個po嘅巴絲
肯定有你其他viewer
早餐
一個麵 一隻炒蛋同麵包
carbs多到基本上用carbs同菜塞飽就算
搵pt上堂 人地都話佢都食唔夠蛋白質
當普通ol 都唔係要好多蛋白質啫
竟然都可以唔夠
屌打你喇mon po 蝦
有冇小熊貓同事提提佢
我寧願睇佢地做新手爸媽蝦碌片笑下仲好
成日bb你問我答 陪我湊b一天 走佬袋攻略
講真呢類topic大把專業人士一早講左

不過算啦
蝦乾技窮左好耐 都唔係呢幾個月的事
下 點解奶奶唔會打死佢
蝦乾食咩=蝦佳飲的媽媽奶
佢suppose自己明明拍緊蝦碌片
唔明點解咁多人鬧佢一個新手

老實講 佢唔係態度咁西 我地都仲會原諒佢

問題係佢衰在呢虐兒7種罪
1 識少少扮代表
eg 結晶尿事件

2 300%錯嘅育兒價值觀
eg 餵母乳湊濕疹b唔使戒口
eg 最緊要個仔唔困身同埋阿媽唔會有產後抑鬱

3 虐兒
eg 1830就放個仔入房
eg Train 初生bb Tummy Time

4 成日專家上身大肆宣傳佢啲歪理同錯誤資訊
eg 4餐奶/day已經足夠

5 唔錫個仔到出晒面
eg 永遠唔抱
eg 個仔喊寧願繼續拍片都唔cut機去安撫

6 自L私 事事都賴蝦毛 一味Blame the victim
eg 唔係佢唔想餵奶而係個仔鍾意瞓覺
eg 將青春奉獻咗比個仔

7 以小人之心度君子之腹 真心飯/善心絲好意提醒都比佢西走
eg 數之不盡 歡迎各位對號入座

歡迎各位絲打補充
又話6安嘅

所以個仔唔夠奶痾結晶尿死撚左都無問題,最緊要媽媽無事

呢條女真係痴鳩線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞