如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(9)

1001 回覆
79 Like 2 Dislike
瘦到咁
多一餐都冇,仲點會超重
教佢咪比佢反駁
老解個句:後果自負
終於爬文爬到落底呢個女人係咪痴線,到底佢做既野有乜野係岩過,到底智力要有幾低先可以將所有野做錯?
憑乜野YOUTUBE得幾萬人睇就可以了高人一等以為全世界都唔識湊仔得佢識湊仔,唔係多人睇你D片就等就你識既野多左嫁!唔係你影相拍片落FILTER美下顏你就會靚左嫁!

得閒玩IG打咁多字,仲要句句都反映緊你個人既知識同心靈補幾空洞,幾自我中心,真係好難做。你係湊仔方面同大雄考試無分別,係零分呀!但湊仔係無得補考嫁,錯過左就係錯過左,無得補救嫁!

(如果有十萬人睇佢D片我諗佢真係會日日自動高潮

生仔原來真係要考牌,原來真係有人連最基本餵B湊B都做錯曬
突然好感激自己呀媽,自己無扁頭無營養不良
佢係咪on9...完全0參考價值,歪理當真理明明嬰兒時期係好需要有照顧者適切嘅回應同足夠安全感,否則好大機會大個之後嘅性格/待人都會冇咁好。
睇到佢個仔個頭扁成咁,真係鄧佢慘,希望唔會影響智力發展,如果佢大個睇到依個post,知道原來係阿媽搞到咁,都唔知佢點諗怨乾蝦 我以前中學都有個頭又扁又尖嘅同學,因為後腦頭髮拱起,成日俾人笑佢冇梳頭,頭髮亂

我親戚5個月前都生咗b,但佢為咗湊B,都成日冇覺好瞓,又戒口成年幾,睇住佢黑眼圈變大皮膚變差身形變差,邊似蝦乾仲咁容光煥發,有時間出event、玩ig
蝦佳得1日4餐咋 仲要全人奶
係啲人話佢個b瘦 都食4餐唔夠
佢用個b好大食 又鍾意訓覺多過食奶黎講
qna話佢個仔有人地6個月咁重
唔洗擔心

但有腦都諗到 如果係正常咁高 體重有6個月
個b睇落都肥啦
除非蝦佳又高又重 但真係點睇都唔似
初頭唔多理蝦乾點樣湊仔
因為無follow開佢
見啲絲打講蝦乾點樣虐待個bb
仲以為係太憎蝦乾所以有偏見
因為心入面諗2020年嘅香港邊會有媽媽對自己小朋友唔好
同埋social media反映唔到真實嘅一面出嚟
話唔定蝦乾鏡頭後含辛茹苦咁湊仔呢
點知當我睇到蝦毛個頭扁成咁....
我知錯了

蝦乾不如考慮做在職媽媽搵錢請人幫你湊仔?
其實佢只係等個仔喊到眼瞓自己瞓
根本就係
我有睇beth之前train小朋友瞓覺片
佢直頭請人train 應該夠專業啦
我見佢放低咗小朋友去床 小朋友未瞓嘅時候
都唔係喊緊 似係好似大人咁玩一陣就會瞓着
根本冇哭鬧
佢真係鍾意瞓嘅話你唔使train都瞓得着啦
我親戚個小朋友頭兩個月勁鍾意瞓
鍾意到我親戚要夾硬叫醒佢食奶 驚佢餓
未食完又瞓返 train佢老母呀
更正返好似係 vlog入面提及sleep training
唔係全條片講呢樣
又做coffee workout 片, 唔該佢唔好tag coffee 啦 係咪又想癡佢啲人氣
人哋教得伯伯好好
阿maid到左啦絲打,
放心個黑心人母一定會叫佢做野既
到時再將所有罪名推落人地身上,搞掂
最緊要唔好搞到佢有產後抑鬱
我有睇coffee ,佢教伯伯刷牙都好warm

訓練佢自己一個瞓
但coffee成日會走過去房睇!
佢呢啲先叫train !! 唔係蝦乾咁!
女人真係好恐怖
之前仲有人話咩啊乾夠知性唔同佢計
Exactly!!
死都話bb有尿痾即係有奶飲到
我明明見到bb個人好乾,但點都唔俾我補奶粉
最後跌磅太多 要住加護病房先有得補奶粉

Btw 似佳佳已經慘
蝦佳個頭咁真係好陰公
伯伯初頭手頭起晒一摺摺勁有肉
咩叫考慮做在職媽媽 蝦乾而家已經叫自己做working mom
出event 每個星期拍一條bb廢片已經working

唔食減肥藥?

個仔見到老母都唔笑
但聽baby shark就笑
佢係咪見coffee同暗星拍瑜珈vlog唔抵得 依家走去tag coffee
蝦佳個樣勁老尷...
咁都叫笑緊?
佢真係未見過BB笑架喎
有笑既 係片黎
不過覺得好似拍多左抱蝦佳既story
有mon 實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞