如何成為”療癒系”KOL! Alicehaha開網店賣一套淘寶餐具承惠$500(9)

1001 回覆
79 Like 2 Dislike
依句真...
做老母做到咁不負責任點解要夾硬生呢
bb唔係你拍youtube嘅道具好冇?!
咁大個人預備生b前應該會諗到生仔就係困身㗎嘛
最憎見到啲自私嘅父母,自己唔成熟害咗bb 一生
仲要條友啲奶勁削
肉又唔食多舊 仲要食生蛋
好想知大貓d同事點睇佢
咩事,萬聖節都未到
兩公婆都正正常常 又唔係嗰d道友MK
點解會湊仔湊到咁
第一次見做人啊媽係顧自己多過顧bb,係咪因為本身蝦乾係破碎家庭長大,所以凡事會以自己為中心先?
應該都係私底下笑佢兩公婆on9多
蝦佳真係好慘
佢仲話因為老公最近玩開隻game Detroit
鍾意入面個角色Connor
所以就幫個仔改呢個英文名
佢老公好聽啲就係好天真好傻
事實就係on9仔一名
我覺得佢地會生仔都似係林家得蝦佬一粒仔,所以一定要生翻個。其實佢2個都唔似好錫蝦佳咁,似係滿足翻佢地一個家嘅元素咁。野又唔俾佢食,玩具得條爛鬼絲帶,喊又無人理。蝦佳大個真係好易心理唔平衡,好慘。個老母又閪,老豆又唔理

記得之前Kiko生善兒,佢話佢老公一收工翻屋企就係咁影善兒,係好有父愛
你見佢男拔出身讀poly acct就知佢喺中同當中有幾唔標青
利申覺得poly acct 係reputation好唔錯嘅科
不過同db仔讀開嘅oxbridge/ivy league/神科有一段距離
加上佢讀得直資男拔父母每年課金唔少都同一般津貼中學畢業生讀埋同一科性價比極低,喺男拔嚟講真係below avg, dg囡囡唔會show佢,唔怪得要淪落到溝蝦乾
之前唔係有條片影小熊貓知道蝦乾有左係好開心?
(冇睇條片可能記錯

加上蝦乾之前qna講過佢唔太想要小朋友
以為小熊貓係好鐘意小朋友會好錫蝦毛 點知
絲打你記錯
相反佢老公個難以置信嘅樣真心到睇片都覺得尷
所以我先偏向相信佢哋心理上根本未ready
似為生而生
佢已經騎劫咗小熊貓呢個名
可唔可以唔好再騎劫埋Charlie brown ?
個仔似可以自己閂埋門自high 但可唔可以唔好日日公開提住
搞到好似Charlie brown 因為佢再有熱潮咁
我記得勁尷 唔明點解佢會公開俾人睇
實唔會啦
掉咗蝦毛返學勁多 me time
係 唔覺佢反應有幾開心
反而係:唔係啊唔係咁快有啊嘛
人生大事唔放上網=冇發生過
諗住好似外國啲人拍片咁 一同男朋友/老公講
另一半就好撚好開好感動咁
比人羨慕下佢地掛
生BB呢d人生大事
對蝦乾黎講只係出片其中一個題材
無記錯嘅話Connor好似係隻robot嚟
佢係故事入面都有啲慘

呢個名真係襯蝦佳啦
由一兩個月開始接受training 遲下真係變robot
遲啲蝦佳入男拔實俾佢老母攞嚟打飛機
而家競爭大過廿幾年前
佢個仔邊有咁易入到
條片仲好似有拍埋第二日問多次佢老公
話咩佢反應唔切定咩
但第一下反應真係冇得呃
佢明明就唔係反應唔切 係驚訝大過驚喜
的確係。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞