消息指民主派民調留任及離任支持人數均不過半 惟支持留任者稍多!

1068 回覆
25 Like 256 Dislike
上個月成個星期都係到講
民調?邊撚度有調查過?!
好似調轉左黎講,班泛民先係從政者,應該係佢地去說服我地點解佢地要留任,唔係選民教返你點做。同埋你呢個問題就算所謂嘅留守一樣問唔到,你成班入左去之後可以做到啲咩,咪又係唔知。除左佢地可以繼續袋糧之外又有乜分別。對我黎講,佢留定守都有分別,但係問題係佢地呢次嘅處理方法真係好柒。比我睇到嘅係成班諗唔到有咩理由去說服選民支持留任就屎旦做個民調話順應民意,多次改個留任指標,難聽啲講就係有得入去屎到食。咪話抗爭意志,連骨氣我都講唔到。
兜到咁??你炒緊幾多件色緊幾多件??
就算係連登,總辭都唔係壓倒性意見,更何況出面?

有啲人輸打贏要而質疑民調方法真係好肉酸,統計學上,抽樣調查一定公平過網上民調好多,而且2000幾個sample rate其實好有代表性
一年內變共狗
梁振英又贏

呢 d 時勢冇左份旬工好大鑊
議會線?
咁即係朱同慢必唔團結啦
串過馬撚
毓民都提出過依個point,不過俾人當鬼去處理
我見到之前有人提出「代代議士」呢個idea其實都唔錯
總辭派之前chur 到盡

講到留就罪大惡極,永不超生,全無討論空間

一早講左,睇左民意先啦
得個講字,我仲等緊公投
有錢點解唔做
我就係想知佢地當年罵基哥洗唔洗道歉
唔跟泛民大台就係分化
明明泛民大台先係做緊分化既行為
上次係有做埋電話隨機調查,你自己check 返。
兩邊睇得出係share緊同一個票源
唔鬥就假既
大把人有錯覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞