消息指民主派民調留任及離任支持人數均不過半 惟支持留任者稍多!

1068 回覆
25 Like 256 Dislike
https://static1.squarespace.com/static/5cfd1ba6a7117c000170d7aa/t/5f47a1cba77c7c7c5a277419/1598530000899/survey_pro_for_dp_chi.pdf
睇佢d問題就知佢想結果偏向邊
1)唔講背景(人大決定), 淨係講會廷長, 因乜事廷長絕對係影響結果既因素
2)問題2係同事實不符, 你過左任期叫乜辭職, 係接受人大委任
100k 唔多?閣下揾緊幾錢一個月?
同埋我覺得而家有班後生因為國安法離開香港
12港人生死未明

而預期港共政府實會拎佢地留任黎大做文章
咩佢地留任=支持國安法
未拉曬佢地即係香港仲有民主自由之類

佢地肯唔肯開個記招講明留任唔係支持政府
唔係支持國安法 甚至冒住國安法希望外國繼續制裁香港
仲鄺仔鄺神,我9錢一撚早佢選超區時已屌佢僭共鵪鶉戲子一隻!!
依家支共開哂外掛仲議會戰線
民主派喺議會只係傀儡
除咗做下樣議會示威俾人抬走
過哂d惡法大白象
然後出嚟話香港最黑暗一日
會繼續抗爭
抗爭d咩?
議會仲有咩野可以做到?
出現了
快口埋口「連登仔」「兒登仔」玩label
佢哋個政治判斷咪係五五波,搏唔過,要量化民意先決定到囉

你掉轉諗,如果一早決定走,依家出民調先知留既稍多

咁咪尷尬囉
快必
好慘 跟民調都唔得
假如結果係反對留任
就會話一定要跟民調

大家爭取既民主原來係咁

我淨係覺得連登仔輸打贏要好核突
輸打贏要到連香港民研都質疑
飯民話有錢收有撚所謂咩

咪做下政治花瓶囉
慢必,朱凱迪
之前美國話侵如果輸會唔承認選舉結果
成班連登仔讚好
話非常時期仲講民主係左膠
連登仔本質就係藍絲同元朗白衣人
只係自己唔係既得利益者
先至扮抗爭,坐享其成等洗牌上位
到時先露出真本性
more than that. So99y

打JR幾錢呀,你知唔知Ben Yu 嗰 brief 幾錢,輸咗你俾? on99
上次有埋電話抽樣
其實大部份人對去留本身唔執著
依家係屌緊泛民點解咁廢
處理一件咁小既事都可以搞到一場政治風暴出黎
依位巴睇得清
連登從來都係少數 意見
佢話有,唔同派別既唔計
好啦,最有趣既地方黎啦,我反對起三跑反對接受委任,公民党撐三跑撐委任,最後就會踢走我去計個公民党
你黃左嗱,原來真係因為夠多至要留,蚑共安心了!!
其實佢地又講唔到有咩plan咁入到去做咩呢?
而家同一年前好唔同 唔係你以為自己係立法會議員就無事
7.21林卓廷咪就係係行使議員身份去左現場 結果?
兒登仔咁激進

成班雅各賓黨咁

你地有咩高見呀又
所以公民党咪賴當年民意話修改議事規則,唔關佢地事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞