消息指民主派民調留任及離任支持人數均不過半 惟支持留任者稍多!

1068 回覆
25 Like 256 Dislike
咁我想問係唔係得民主黨,公民黨,毛孟靜及張超雄先係黃?所以可以唔理其他人意見就算係人力支持者

咁唔好講分化喇因為係佢地搞分化
其實民主党話支持者過半支持留任,呢個門檻其實係好撚低
難為班支持者仲話質疑民研係核突
好多女Sol主職高鐘服侍蚑佬蚑婆添!!!
呢樣我都想講

咁即係如果呢刻選舉

佢地係咪好多都贏唔到?

叫泛民含撚啦!
所以唔該唔好講泛民大律師唔貪個十萬
所以華人就係咁架啦
泛民當初就係低估 以為依個只係路線問題
問題係一早就講成大是大非既問題
當雙方講到太絕 依家雙方都無得走棧
唔通主張辭個班人 依家會接受留咩 佢點樣同支持者交代先?
大家唔駛拗本唔本土輸,原來今次民調冇本土份,連慢必、朱凱迪支持者都冇份(如果HK01報道正確的話)。

//民調問卷設3條問題,包括分別問及有多支持或反對民主黨、公民黨、毛孟靜及張超雄留任一年,以及辭職離開議會,並要求被訪者確認其是否上述議員的支持者。//
612 天下為公 一堆黨產
你選得立法會唔係預左同共產党玩命?
本土派坐監既坐左,流亡既流亡左
泛民唔係諗住十萬無代價呀
?有咩問題
共/國>>>日

反共咪上腦
用腦黎反共
中哂,好心啦依家得咁少人,更何況個政府同黑警當你民主派議員係狗,咪一樣照拉照鎖,咪撚留啦
一年ja ma,咪試下
咁鐘意搞初選,
今次又咁低調set矖前設咁民調?
想食屎就盡情食啦,唔好扮啦
最搞笑係其實大部分反對既人唔係真係咁重視原則既問題,只係用原則黎包裝攻擊起上黎更大義凜然

佢地真心憤怒既係海南雞飯真係好難食

如果今日係梁天琦係議員要入返去話每條戰線都要守好,應該結果唔同曬
依d係大是大非問題
爭在未講成係漢賊不對立
你估依家係今晚食pizza定食spaghetti既問題
35+未試點知唔得
唔入委任議會就唔可以試
冇計
啲人咩都搞大
唔知好多野應該低調/枱底搞
有關係,因為民意授權只係去到今年
依家係政府開十萬合約會佢地去申請,唔係錢係講乜?
痴撚線
史實來?
唔係,比例代表制唔駛過半,更何況 fans 反對委任,同立法會選舉無乜關係
其實係對人不對事
但冇計
私怨同黑歷史多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞