消息指民主派民調留任及離任支持人數均不過半 惟支持留任者稍多!

1068 回覆
25 Like 256 Dislike
就係要搞去 「塞住少人嗰邊把口」

一日唔出民調,一日都會有人唔信係五五波

爭拗就唔會停止
打 jr 幾千關班立法會議員咩事?
天下為公都袋左幾千萬啦
有幾獨裁呢

連尼住唔比你出post?
pin this pls

1. Now 新聞個 source 完全冇講明「均不過半」係咪包括建制派選民。

2.好多人搞錯上次民調「純Foucs Group」,上次香港民研有做電話隨機抽樣調查,結果係民主派支持者61%反對留任,支持19%

3. 如果隨機抽樣民調出現咁大既變化,鍾廷耀要好好解釋。
又bin
我唔係話唔接受結果,議席係佢度佢尊重返支持者民意唔緊要。
但係呢個我個人睇法,由一開始就唔應該拋個波比民意調查,呢個係原則問題。用民意嚟決定好聽咪尊重民意,唔好聽咪不負責任。
議席入面嘅民主派,我真係只會尊重朱凱迪同陳志全
不過是但啦咁緊張議會戰線嚟把鬼,呢條戰線仲有咩可以打
唔係一兩個人可以推動到
你睇多個社交平台都嘈到仆街
你就知依單野本來就好Controversial
Random sampling 使撚人宣傳咩
認真講

呢家大家叫佢哋唔接受委任最大嘅point係冇選民旨意基礎,咁人哋民調問返泛民選民好正常,唔通無投佢哋嘅本土同建制制又要指點江山?

另外係估唔到連登仔同藍絲一樣科學化民調都唔信,又話做馬又話出術lol

再加上本來委唔委任都唔會有大分別,個人立場係委任完不合作更乎合利益。

至於一堆人係到講十萬一個月,唔好笑撚大人個口,以黃碧雲嚟講啦,佢唔做議員做返教授都係呢個價,為名都仲講過去,你話為錢俾你哋屌老母喎,唔好咁幼稚,討論還需要養份的。
香港民研點解唔質疑得?
其實走唔走都唔咩所謂
反正佢哋大部分都無撚用
唔似gphone周庭呢啲咁大影響力
講到佢地本身出席率好高咁
有得諗
一年後繼續延任,無限延任,永續基本法
你唔係連登仔咩話時話
咁公投啦,講野
賺咁多年
得番一年都貪
得架啦,以後唔會再投泛民做千古罪人萬劫不復啦
香港民研+中大合作搞嘅隨機抽樣調查講到變做票
輸打贏要都唔好咁核突啦
隻隻都係教授專業人士呀???
就係決定唔到先做民調,連民調都係5050

你講政治判斷,其實泛民就係主留,抗爭就係主離。一開始就好清楚
慢必都講左人地仲勤力過泛民
所以出嚟效果都真係50/50都無
民調結果: 是撚但啦
依家咪一樣爭拗唔停
無用架, 依家點樣都係唔會服氣,
主張走個派覺得你「泛民又想賣港」
依家你泛民就係要挑起返香港市民對你既負面睇法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞