消息指民主派民調留任及離任支持人數均不過半 惟支持留任者稍多!

1068 回覆
25 Like 256 Dislike
你睇下你 #424 講緊乜?

咪就係你依啲人死都要將件事歸類為正邪,無討論空間

先會搞到今日咁

難聽啲講「俾你執政一定變獨裁者」
一切都睇民調
唔係留就叫冇政治智慧
有冇聽埋lester點講? 今次接受咗委任 中共下一次就可以用另一個籍口延遲選舉 加上接受咗委任點樣要求立即重啟選舉
冇所謂
留任果啲下屆(如果有)
都唔洗出嚟選
所以成件事, 千錯萬錯都係源於泛民政治判斷有問題
政治判斷有問題 就係佢地以為依個只係策略同路線問題
但事實上唔少人係視係一個大是大非 正邪黑白既問題
如果係咁, 點會有退讓空間?
大家都講到咁絕 下一步一定係睇幾時分手同鬥爭
琴日立法會財委會咪過咗第三批抗疫基金,仲洗乜等飯民畀人撚?
你都識講「上次」
你想場地同人手24小時standby等你?唔使再問?
真係個個律師都咁好搵咁林作都唔撚洗做保險啦on9
律司唔係月薪制,係自僱人士,無job做就無收入仲要多開支又租寫字樓又請人,年年都大把人法律畢業,咁個個都有錢呀,講依啲都on9
只睇支持泛民留任嘅支持者

被問 支唔支持泛民留任? 答唔支持姐係唔係泛民支持者
應該係黨內部
唔撚理鳩你理撚樣,留飽佢,世界都變緊,到香港光復後,你地唔會再選到做議員收你地皮,你地慢慢做飽佢,打飛機la
睇post唔該睇清楚 我無支持過任何泛民議員 而係針對大家為錢 我話「為名都講得過去」
有幾低質,十萬蚊買起佢地人格,超值啦
唔好膠啦

問卷內容同計數方法公開架,自己上網搵一搵好唔好?
因為香港人重視錢
因為依個根本就係大是大非問題
唔係我講 係佢地講
重炮手係郁文 而又好多buy
大是大非又點會有談判空間
佢地話 接受委任就係投共
佢地講左好耐
係你地泛民唔識反擊 又或者反擊無力
黃碧雲係無出汗都有糧出
因為唔駛做有十萬真係好多
拎住個名又可以眾籌玩天下為公
泛民一早話想留任

唔支持留任= 唔係泛民支持者

唔計
我岩岩睇到 HK01 有講(假設佢正確):

1. 民調會問「你係咪上述議員支持者」,即係唔支持泛民既人都唔計
2. 支持反對相差不足2%,「一半半」有7%
你quote下佢幾時有講會用問卷去DQ人?
咪臭係
同林鄭一樣,唔想搞就點都搞唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞