消息指民主派民調留任及離任支持人數均不過半 惟支持留任者稍多!

1068 回覆
25 Like 256 Dislike
建制B隊
其實估都估到啦
藍絲成日提住民主黨 李柱銘 黃之鋒 賣港
梗係想泛民走啦

係連登仔先咁多陰謀論, 話建制大力支持泛民接受委任
建制派特首

民主派特首

本土派特首

蟲太又贏了漂亮一仗
2579個人得 7百幾個答關鍵問題 再當中既一半係要求離任
而呢一半唔知幾多係建制
成件事真係笑死人
單單係2579個人得 7百幾個答關鍵問題 得返唔夠3分之1人肯去答
唔該諗下點解
無話過之前無問題,但都叫做有選民選你要走去選我無所謂(無話dq係啱一樣反對),今次係連選都唔係,咁點解要支持你去做?

一直都反對DQ等於假普選,只係你要選唔怪你。宜家入就一定怪
議員延任 譚惠珠料泛民勢重返議會

梁君彥--對泛民延任感樂觀

葉劉淑儀點破泛民「賴席」:不延任每人損失514萬
咁你宜家泛民更加唔公義所以話泛民十萬特別發有咩問題
呢一年攬住個光環做人?
到底有冇人講俾我聽走除左有光環表態仲有咩實際作用?
你冇議員身份,你睇下班pprb狗班公務員仲so唔so你
到時又好嬲好嬲
阻住民選議員就職啊
邊個屌泛民留任邊個就係5毛分化白票撚共諜鬼
泛民冒住國安法被補既風險守住議會既每一席,淨係呢點功勞已經比前線勇武大

係黃既一齊黎同泛民講聲多謝多謝您!泛民!

利申已經扑晒上面屌泛民留任既垃圾5毛分化白票撚共諜鬼
口講齊上齊落,點都係有啲堅持留,有啲堅持走,齊心啲得唔得,一係一齊走,一係一齊留,共產黨依家笑緊我哋,一年以嚟你哋可以團結到和勇不分,一次去留就分化哂你哋
唔係肯唔肯去答,如果2579個人入位,但7百幾人係「16位議員支持者」,佢DQ晒其他人,包括「16位議員支持者」之外既泛民支持者。
泛民更加仆街所以依十萬對佢地更加發
歷史無如果, 但有慣性
如果當年真係袋住先, 都唔會改變到香港逐漸步往一國一制事實
總會有D位, 會令到200萬人上街
無陳同佳, 可能會有馬同佳 曾同佳
無送中法, 可能就係國安法 23條引發200萬人上街

當民意嚴重歸邊, 可能就會爆冷, 睇下馬來西亞上次大選就知, 本身係威權政府, 巫統執政六十幾年都輸左.
當選舉委員會都變黃, 再DQ唔到黃營特首候選人, 除非中共連"袋住先普選"都收回, 否則就可能爆冷出左個黃營特首
蟲太或成最大贏家

之後個個都係坐喺度

冇人笑佢了
因為泛民特別仆街夠未?
唔駛選就有十皮

慳水慳力

仲唔發過肥仔水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞