Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (62) Sony Sigma Tamron新鏡陸續公佈

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
sony store個生日禮遇其實抵唔抵
見佢每5000先平到500
一係罪大70-300
其實都ok,有無師兄用緊分享下
A7siii 幾時出貨
收咗價貨喇

其實冇得你揀 我自己都係咁入左70200g
要native e, oss, under 1kg 邊有得揀
有個問題想知好耐
70180 2.8光圈冇oss
同70200 4光圈有oss
大家開盡光圈 邊個會冇咁易震
oss 應該正常有4級防手震啩 (未用過70200G)
2.8同4中間點都冇4級啦
靠機身防震

A73 70-200g 4光圈200mm crop
200600G + Crop
不過影果時冇乜時間影多幾張,所以原圖覺得有d朦
Set腳打月冇乜技術性,但真係要好細心
腳好重要 鏡重腳架會震
唯有用remote
連拍鳩㩒根本腳架防震都唔使,手持都夠
唔可以太求其

認真d鳩㩒is ok
見之前D人都好熱烈討論原廠 sony枝70300好唔好 同t70300比較 我放幾張劣作等大家判斷下啦 body用A7iii

唔知2020會唔會出a7000呢
真係10號先拎得架
幾年前問過佢地,話show room d 貨同 online store 係分開的,online買要等倉運去舖頭
用ff機但幾千蚊買支apsc 70300g鏡好不智
Apsc是70350吧
70-300G 係FF鏡
柒頭撈亂咗
原先諗住買A7III, 但而家有排都未有得去旅行, o係香港又唔知影咩好, 賣左部A7II, 用住X1ii 出街影相先, 等A7IV算喇

如果A7III個Mon同Menu唔係咁閪, 我9衝左喇
meun做耐左就習慣
Menu 我覺得唔大問題用用下,set 自定義就慣
各位點睇sigma 2470 2.8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞