Olympus/Panasonic M43 用家討論區 (17) JIP想行邊條路

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
唔影大頭冇事啦咁
影女...問吓對方覺得自己邊邊面靚, 咩角度好睇
可以行少啲冤枉路
用緊PenF唯一唔滿意就係冇pdaf
低光變殘廢

如果出PenF2想衝
謝巴打覆
唔洗太淺嘅,稍微同背景甩一甩底就ok
因為要景又要人,太淺會睇唔到景
我另外有枝人像鏡,打算買個可以背景散少少取代買相機送果個鏡頭,先搵翻個焦距差唔多嘅廣角鏡
目標想要效果示範圖:

如果想要上圖效果15同20兩枝係咪差唔多如果係嘅到時跟價錢買算
好呀
多謝提醒
咁20一定淺過15
如果你係在意可唔可以明顯啲勾返個主體, 20 1.7啦
二手收支一千唔使, 看門口都抵
不過部EM1X搵唔到地方有得試,CAM2同數碼城都問左無
官方showroom又未開返試機
感謝巴打回覆,dc fever 睇下先
我 17 1.8 同20.7 都仲諗緊收邊支
一支快一支sharp
已有14 2.5同25 1.7
感覺好似都同已有嘅鏡差唔多?有無想做咩用途
等高手巴打解答
20.7物理限制, 插em1iii都唔會快
你自己都講左兩支分別, 揀邊支都係睇你重視邊樣
有枝17.8想放
買咗幾日未用過 仲有個原廠hood
1700有冇興趣
放一枝PL 25/1.4水貨連全部包裝,紙盒,無花,99%新,$1500,有意請PM
Happy 4/3 and MFT day! #hoho
有無師兄入左手 14-45 2.8?
有無心得分享下
O記出手機。。。個鏡頭

https://m.youtube.com/watch?v=oizvW_4iqfY
如果m43 的防震標準
正常24-70 蕉段 最高級別防震可手持大約8秒
咩鏡???
廣角嚟講
大把人用O記機鏡試過長過1sec handheld啦
我PenF + P記20.7都做到0.5sec
配1240可能難少少

配12100 wide end影景。。。。真係唔難
傳說中的7.5 級防震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞