Canon用戶討論區(21) 一闊三大

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
唔好咁睇唔開
仲諗住網上買平D。。。
嗯… 唔一定既 好多水貨其實都係Amazon留學生discount價
平貴件件唔同
amazon 有學生價嫁咩❓
你上淘寶search Amazon gift card就明…
引伸 唔建議 後果自負
強國留學生個個都係咁買
好似冇
不過街價確實同北美學生價差唔多
我指最終供貨穩定後
原來有d 噤既野
而家 R5 連 24-105 kit 仲係咪冇可能買到?
呢間既filter 唔知用唔用到落去原廠個adpater 呢

佢淨adapter 都$199, +塊filter 都$130, 其實同原廠差唔多價,除非佢係hkd 唔係usd

但真係想買多塊clear 同cpl. 咁就唔洗帶多個mount 出街,尤其clear
萬成永成?
佢呢隻adapter + vnd 未計有冇運費都二千六港紙,我原廠都係呢個價ja ma

你係獨立訂塊filter? 我可能遲下買塊cpl, 但係。。。等個adapter 到左貨先。。。
clear 真係好雞肋,呢個價用黎塞住個竉
唔明點解冇副廠出個塞 可能太少人買所以冇出。

明明就咁一舊膠好過整塊玻璃
上美馬訂算啦,十幾日就到。
關事? 咁另外2款adaptor都對唔到無限遠啦
因為drop in adapter 係厚過普通adapter,所以關事。

唔識再問。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞