Canon用戶討論區(21) 一闊三大

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
係愛 同窮
真係極之鍾意1D個手感
所有操控都好快 好順手
但窮
所以叫我換機 都可能係諗下 IV
窮人學人玩相機慘過食兩嚿屎
咁既話 學mobile01 咁自己換電
8粒 eneloop pro 都係250hkd
我都係用緊淘寶電,夠用有突,改電好煩又要搞升壓,一個失手

利申:1Ds ,1D4用家
之前粒淘寶鋰電漲咗先冇用
幾驚佢會
咁大粒電隨時隻手都冇埋
巴打覺得我宜家買部1D4 會唔會好低能
脹左咪換過粒囉

1D4 真係麻麻,係想keep 住用1D既話, 1DX 真係好太多
最少都建議買1DX , 話晒1DX 係full frame, 1D Mark IV 係APS-H
原來EOS R果堆機係冇GPS
用開5D 6D想轉無反 但係估唔到佢CUT左哩個功能
我從來冇開過gps
買個GP-E2 /用apps
巴打唔洗擔心 我都有gps強迫症
用canon個app一開即連 攞gps好快 我用r5 實際操作無問題 去馬啦
孝子系列 (買俾媽咪)
有冇巴打知道邊樹有可靠既舖頭6D mark II 淨body 仲有貨
買,1d4既連拍聲係最好聽
我都有1dx2, 但sor, 舊1D個機身設計外型係後無來者
姐係開個app係手機background 都得?
認真問 搵食機R6夠唔夠做
係呀 第一次開canon個app ios會問你呢個app嘅location service想always allow 定係allow while using
揀咗always allow 就算你lock 返部iphone r5都照樣攞到gps
Lm
拍片搵食定係影相搵食
影相
想買R5了!
唔crop1.6
唔曬大相
r6 拍片半殘癈 曝光得全自動/M 冇光圈,快門優先個d
如果接受到 r6 就夠用
認真答 你搵得食都要問呢條問題 不如你搵到答案先搵食
要唔要長開住藍芽/wifi 架?
pro /semi pro 用R6 夠曬啦
都唔係既...
半殘癈啫,一般用家都夠用既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞