Canon用戶討論區(21) 一闊三大

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
你影人定人影你定自拍?
出支一萬頭既1.4 靚啲畫質無macro 就fit 晒
而家15/16 又唔想要副廠鏡
今日RF 85 2.0到貨!!
仲諗緊入佢定sy 好
二支買晒,唔好用咪放走,嫁陣rf 平賣200-300都有人搶
samyang 85 1.4 有新fireware la, 有ibis 仲有H+連拍。

[Firmware Update for AF 85mm F1.4 RF]
Dear RF photographers,
The IBIS function on SAMYANG AF 85mm F1.4 RF is now available!
* Improvement for IBIS function and High-speed continuous shooting for Canon R5/R6 cameras on AF 14mm F2.8 RF will be updated soon.
係咪要用個lens station先upgrade到新Firmware
係 行貨可以上代理整
水貨就…自己借個mount
星際買鏡頭買左水貨
有無得補錢換返行貨
你唔問間鋪 睇佢好唔好人
買得過
samyang?
如果係水都唔大問題既
個lens station都係幾舊水 買完二手放手都係蝕幾十蚊啫
尋晚玩左陣RF85 2.0, 個微距0.35m好好用

https://www.youtube.com/watch?v=O7zyv_Iym00
有評測
點解感覺上呢個review 支鏡影出嚟好睇過Stephen 果支
點解感覺上呢個review 支鏡影出嚟好睇過Stephen 果支

巴打鍾意睇男model
我諗主要係Stephen 果條啲fringing 太礙眼
諗緊好唔好可放返枝rf35出去炒好啲人過保2900都狗衝
咁痴線
唔用就放啦,記得半年前肥花做緊2650定2750全新估唔到鏡頭都會升值
Strong hold rf35
而家當鏡頭蓋用
+1 好輕便
想買支ef mount macro鏡俾 R用
見 Tokina atx-i 100mm F2.8 FF MACRO 個價錢係 EF 100mm f/2.8L Macro IS USM 價錢既一半咁濟

想問有冇師兄用過Tokina果支?買唔買得過?
同埋 Laowa果支百微評價又係點?定係俾多d錢買返Canon算數
跪求各位意見
要macro 點解唔買rf 85f2?
想入支laowa ,有1:2
但係無自動對焦,不過有既話,價錢應該兩倍
唔枝有無得試鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞