Canon用戶討論區(21) 一闊三大

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
入R5你會唔會比多三四千入埋張cfexpress 先。。。唔會既話,咪即係得單卡用
R5/6 對焦一樣嫁wor
R6 暗位仲可以-6.5ev
我意思canon同nikon比
budget 有限R6 有8成R5 功力 係像素差dd
我用緊R6 好滿意
自己較白平衡偏移,r開始都已經係偏黃
laowa新出枝15 TS點睇?相比canon TS起碼有個filter thread好似幾好
得shift 冇tilt 啵
Rf 50 1.8 199USD
Rf 小小白 1599USD
又要食樹皮
Rf 50 1.8
全新拆kit 24-105/4 賣到幾錢?

另外想請教有無Leica m to RF adapter推介?
定價算ok la
等review
係wo, 比想像中平,50mm 真係唔洗諗可以直接買
唔好用再賣 都係蝕dd啫
6000以上
餅鏡size, 當鏡頭蓋都ok

小小白都算平,定價比小白成千一蚊美金,街價如果跌到去一萬度就perfect
訂左部r5 kit 打算放走支24-105
入35.8 ,唔知呢度有無師兄要
早1個月我實同妳要
支24-105 正wor
我街拍多,支24-105 應該會好少用
我都唔知點解我會咁衝動比錢買R5
dont try to understand it feel it
R5 真心好用,抵比

不過記得買多兩粒電,呢排有幾日要長時間用,發現最燒電既竟然係evf 個smooth performance option, 著左基本上係倒水咁倒,重燒過長著個背mon
Canon買電有無得好似罪大咁有優惠連CF Card都未買,部機都係見有特價先買,早排先買完部GR3,無啦啦又使多一大筆,好快就會咁多機都唔知用邊部
手就得一對
之前買機有優惠價買,呢家唔知有冇了

cf 就。。。要拍片或者成日用連拍先要既
CF卡唔貴reader貴,都係用住張SD先

我望完粒電價錢,完全拍得住LEICA

BH平200 但唔知ship唔ship HK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞