Canon用戶討論區(21) 一闊三大

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
即係冇左試機試鏡
其實會唔會isquare 收皮先,琴日入左去一轉,345樓個到已經無乜人行,之後好多鋪都吉鋪無人租
Sigma 仲衰喺鰂魚涌

鰂魚涌 vs 葵涌 葵涌好似好啲
唔係話歧視 不過葵涌好過鰂魚涌好似吹大左
而家搵葵涌做臨時維修中心又唔係永久

Sony摺左海港城個間都隔左半年先開番啦
冇budget一律推薦sigma 14.8
多謝大師指點
葵涌喺邊個位去都遠到仆街 求其開喺市區工廈仲好啦
如果坐黨鐵去出閘仲要行幾分鐘
呢個時間Canon 應該要免左上門個80蚊
通常去維修會順便做其他嘢 鰂魚涌個位真係好Kam 反而葵涌交通方便,附近又有嘢行

利申:住喺近九龍嘅新界 之前用Sigma鏡,後尾因為維修中心太Kam所以放棄晒全部sigma用晒原廠
行過對面葵芳廣場喎 葵涌交通都唔係好差啫 基本上去邊個位都有巴士 當然比尖沙咀差好多
鰂魚涌港島嚟 隔離就太古 諗唔到點先會差過新界
其實有幾可要維修。。。 我玩左十幾年相機,都只係整過三次原廠野,重要得一次係自然損耗要去攪

反而sony 淨係買過一部nex, 一年就快門打柴重要剛過保養要比錢整
講真方唔方便咪又係睇你自己住邊
應該都會乘機炒人架喇咁大間公司要用臨時服務點
「人口分布推算2019---2028」報告書,新界佔全港人口比例會由53%升至55%,九龍所佔百分比維持30%,西貢區佔全港人口的6.3%。

新界區除咗西貢區,去葵涌應該會方便過鰂魚涌,九龍中九龍西應該冇分別,應該可以推論香港大概6成人會prefer葵涌

不過都唔明點解canon唔用紅磡做埋維修中心🤔
紅磡果到office 黎支國人壽
ching 真係唔係話串你 不過你計左玩相機個population 有幾多個percent住新界未? 知唔知點解原本showroom要開i square
即係我意思都唔係話葵涌好 只不過唔係想像中咁差 臨時夠頂住先 純粹覺得葵涌好過鰂魚涌嘅

呢幾次上毒氣室,見拎去維修嘅都唔算專業用家,聽到有人viewfinder有一兩粒塵都拎去整,話擔心影響成像

我都覺得Canon應該一喺wave $80 一喺比人可以去紅磡交機維修
如果Canon話永久將毒氣室搬去葵涌,canon用家包括我相信都會反枱
臨時啫 最有機會係尖沙咀旺角銅鑼灣三揀一啦
有枝無 遮光罩 2800 可放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞