美劇集中討論區(45) The Boys S2 | The Third Day | We Are Who We Are

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

Upcoming新舊劇首播時間表
http://www.metacritic.com/feature/tv-premiere-dates

綜合所有critics 2019新舊劇評分ranking
https://www.metacritic.com/feature/critics-pick-top-10-best-tv-shows-of-2019

冷門/已完結神枱劇跪拜區
(一般熱門breaking bad / the wire之類個個都知
呢個位留返比近10年內比較少人留意但又都係神級&完得靚既劇歡迎追加)

如要劇透請預先提醒再加4重加密或深藍細字
新人lm
帶jodie lm
帶埋手信咁開心
第一次在第一版膠流
冇新相
想po返hunter張白色背心又唔想加密

呢排睇緊咩?
Weekend 睇左Curon 水上鐘樓, 劇評話麻麻, 但睇落唔悶, 懸疑mixed左青春劇咁, 主角係twins姐弟同另一對兄妹(姐弟阿媽同兄妹老豆以前係戀人), 感情線係twins家姐同兩兄妹三角戀, 結局應該有伏線咁

《水上鐘樓》跟《闇》一樣圍繞小鎮暗黑傳說,劇情主要講述 Anna(Valeria Bilello 飾)在年輕時遇見另一個自己,而這個自己竟然將母親殺掉,父親因為不想 Anna 出事而將她趕走。17 年後 Anna 帶著一對雙胞胎子女返回家鄉 Curon,可惜 Anna 一家人竟被視為受詛咒的不祥人,而她隨後更離奇失蹤。雙胞胎決定調查這個神秘小鎮,還有那個奇怪恐怖的水上鐘樓,更發現若聽到鐘聲,便注定有人要死。
睇哂3集未
maeve便服look
不過3集班boys都算重戲份 我麻麻
繼續都係淨係想睇seven多
stormfront
睇晒啦
Maeve同女朋友so sweet
劇名叫the boys丫嘛 戲份梗係重
不過佢哋成日都拖拖拉拉好煩
maeve洗到白哂好危險
我都覺得煩成日婆婆媽媽又鬧交又剩
睇親佢地都心諗完未
homelander個仔可能最有潛力對付返佢
最尾逐層爆上去幾有霸氣
希望佢同homelander差唔多一樣咁勁
如果又係渣過佢就唔好睇要有得打先期待
maeve女朋友好似仲危險
個仔似會勁過佢
the deep同個鰓合唱笑死我

btw,我中咗個漫畫大劇透關於某個角色
搞到個神秘感冇晒

條女如果死左佢實爆seed之後死埋
deep條線 ...唔講都唔記得佢存在緊
係咪個black noirS1果陣我都睇過 不過宜家唔係幾記得
呢張值得置頂流傳後世
真心想知hunter果張會唔會bam上次淆淆地所以加密算
第一下好似冇乜野 認真睇睇下透哂
睇晒啦
Maeve同女朋友so sweet
劇名叫the boys丫嘛 戲份梗係重
不過佢哋成日都拖拖拉拉好煩
maeve洗到白哂好危險
我都覺得煩成日婆婆媽媽又鬧交又剩
睇親佢地都心諗完未
homelander個仔可能最有潛力對付返佢
最尾逐層爆上去幾有霸氣
希望佢同homelander差唔多一樣咁勁
如果又係渣過佢就唔好睇要有得打先期待
所以我覺得頭3集節奏無s1咁好,放咗咁多時間落㗎仔到又一下就瓜咗
㗎仔似會好快瓜喎
佢令到Kimiko一定要報仇
有冇人以為ending佢終於會開口講野
我仲諗佢會講句fuck you

日本仔阻住哂啲時間捉完又走 走完又捉 搞咁耐先瓜
完全冇印象佢本身係啞定點
話時話佢地成班人走難 佢個妝仲可以咁濃
呢套我都係見影評話麻麻
可以add返入list
套thinking of ending things ...........
平時啲人話兩極既戲 通常都覺得幾好睇
但今次呢套睇冇幾耐已經覺得悶到暈
唔會死嘅唔會死嘅
呢幾集maeve嘅戲份都算ok,a train肯定好快心臟病發,應該輪唔到佢死嘅
deep條線幾好睇呀
睇佢生活潦倒做on9野幾抵死
鄧啲海豚鯨魚慘

就係black noir 唔記得係好事
NPLM
可能紋咗眼線
佢細佬有講係老豆老母俾班superhero殺咗之後就講唔到野
之後佢兩個自創手語
the boys嗰邊劇情真係比較悶同無腦
係咪用黎特顯the seven特別好睇
我覺得唔會 要唔要試下
仲未睇呀我....
如果你只想睇sheshe線就睇第一二集得啦 ... 之後就變女子摔角, 但佢地故事未完既 ... 正確係成個故事主線未完
btw Twins細佬好靚仔
聽講前面45min都係架車 .... ending最伏 ... 最重要係男女主角太醜, 無興趣開
我係咁膚淺架咩

唔該晒
大把爛劇我都照睇晒,呢套冇問題啦
不過太多新劇應該有把先會執起佢
敵人既敵人就係朋友
maeve同starlight埋stormfront堆好過
a train又係都好憎佢 快啲死

deep咁既走勢唔知會唔會有機變正派
條鯨魚
好似記得少少
同埋依家見到有啲人估stormfront身世
好似講左,唔會跟漫畫個twist
noir 果個
stormfront
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞