[音響撚]音響Hifi討論區

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
屋插插蘇負荷幾多
而家一個負責晒電腦電視CD機BD機 amp

加埋晒大約1300W,一齊開會唔會出事

由牆出果d插蘇係2400定2500W
屌有無邊度有得買返yamaha amp送果舊YOAP既mic?

唔見左
屋插插蘇負荷幾多

你哋會唔會玩電源
即係濾波 穩流 電源線、獨立電、fuse
見人換fuse 吹到好大改善,唔係好信
屋插插蘇負荷幾多

你哋會唔會玩電源

我之前見過有人話佢換左唔知乜拖板

玩ps4畫面靚左

我真係唔係好信,佢條ps4電源線仲係原廠果條,換左拖板會令畫面好左
?
不過亦聽過唔少話換左呢d拖板之後反而畫面花左雜訊多左
屋企有個十幾年前嘅大hi-fi
d線唔係依家嘅線咁樣
係咪可以diy做到駁得番去電腦?
屋企有個十幾年前嘅大hi-fi
d線唔係依家嘅線咁樣
係咪可以diy做到駁得番去電腦?

影後面黎睇下?
屋插插蘇負荷幾多

正常電箱出10A 13A, ,1300W 卓卓有餘啦
屋插插蘇負荷幾多

你哋會唔會玩電源

研究過
我只相信要好高階的UPS真正出sine wave先會有改善
但超貴,超大舊,超熱,有風扇 ~_~
有無巴打玩過 bose 隻 companion 5 d base 好吸引
想聽下評語
有無巴打玩過 bose 隻 companion 5 d base 好吸引
想聽下評語

用緊 d bass潛得幾深
屋插插蘇負荷幾多

你哋會唔會玩電源

研究過

用開USB dac, 轉linear 牛或者專用供電module ,係聽得出有分別
即使行async mode 嘅dac, 換USB 線效果係好明顯
所以我信fuse 電線係有佢用處,效果有幾明顯同值唔值就見人見志
尖沙咀搞緊個音展有無人今日蛇王去睇?
咁多位達人 , 請解答下

我本身聽緊 MARSHALL STANMORE 用手機插3.5播歌 , 最近想升級

係唔係買條成品gotham 11001 RCA線 , 加個無損PLAYER 就夠?

請指教

我本身聽緊 MARSHALL STANMORE 用手機插3.5播歌 , 最近想升級

係唔係買條成品gotham 11001 RCA線 , 加個無損PLAYER 就夠?

請指教

睇 budget
應該ok
但會唔會喇叭分析力唔夠,浪費左無損PLAYER?

無損PLAYER 有咩好推介?

請指教

睇 budget
應該ok

索尼入門千零蚊頂住先,將來唔夠先再買好d

係咪類似依隻?
http://www.sony.com.hk/zh/electronics/walkman/nw-a30-series
NW-A30 SERIES
想問下搵人駁喇叭大約幾錢到?
老豆留低左套喇叭,但係搬完屋之後唔識駁,想搵人駁翻,唔該晒
屋插插蘇負荷幾多

你哋會唔會玩電源

研究過

用開USB dac, 轉linear 牛或者專用供電module ,係聽得出有分別
即使行async mode 嘅dac, 換USB 線效果係好明顯
所以我信fuse 電線係有佢用處,效果有幾明顯同值唔值就見人見志

係唔係真係有分別好難講啦,部機暖咗同未暖都可以有分別。
USB 電又係另一樣野,視乎咩DAC啦,Intona 乜乜77就試過,最後都係賣走

請指教

睇 budget
應該ok

索尼入門千零蚊頂住先,將來唔夠先再買好d

係咪類似依隻?
http://www.sony.com.hk/zh/electronics/walkman/nw-a30-series
NW-A30 SERIES

yes

街鋪平幾舊

係咪要買條3.5轉rca的線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞