[音響撚]音響Hifi討論區

1001 回覆
29 Like 2 Dislike

想問下平平地用依個聽 vinyl o 唔 ok.

定係寧願貴d 買 kanto Yu2 或者audioengine a2+ 先得?

你去黃金地窖
電梯旁果間 試聽下
我覺得OK有驚喜

音響upgrade$$$無上限
我覺得冇錢就 兩年upgrade一次
有錢就半年up一次
3000左右有無一體式連dac喇叭推薦下
用過a2+想試其他
係咪得kef egg揀

求推薦
用過a2+想試其他
係咪得kef egg揀

求推薦

想買pmc不過好貴,有冇巴打知邊間有免息分期

想問下平平地用依個聽 vinyl o 唔 ok.

定係寧願貴d 買 kanto Yu2 或者audioengine a2+ 先得?

你去黃金地窖
電梯旁果間 試聽下
我覺得OK有驚喜

音響upgrade$$$無上限
我覺得冇錢就 兩年upgrade一次
有錢就半年up一次

Thanks. 得閒要去睇下
新手一問
上星期係日本見到Yamaha nx-n500
呢隻點睇 見function 幾好, 邊度有得試 for 電腦用
新手買2.0電腦喇叭
聽歌.打機用 5k內求推介
睇中KEF 300A 求屌醒
用過a2+想試其他
係咪得kef egg揀

求推薦

3000-4000有無推薦

用緊elac 未諗到買邊隻m比佢好
想整吸音棉係房但怕對身體唔好
巴打們好,我前兩日就買左部a5+比電腦用,我追左小小post係覺得要買翻個dac,禁多位巴打有咩推薦?,用翻佢間野本身果隻d1???
巴打們好,我前兩日就買左部a5+比電腦用,我追左小小post係覺得要買翻個dac,禁多位巴打有咩推薦?,用翻佢間野本身果隻d1???

想入a2+
其實想整對喇叭俾電腦聽歌, 想咗好耐但係每次一諗自己打機嗰陣D爆炸聲會整壞D靚野。
其實會唔會整壞?
而家只係用緊垃圾跟機耳筒
巴打們我推薦YouTube 有條美國佬 Z review 佢講明收 amazon錢去review 音響產品

佢專review入門級野,新世代產品 唔係老屎忽音響

佢有少少片 係用音響級產品打機

你隻active speaker黎, 你可以買部前級. 你有幾多budget?

想入a2+

原本都入a2,諗諗下長用直屌a5+算

你隻active speaker黎, 你可以買部前級. 你有幾多budget?

應該買隻合拼機 諗緊買luxman

想入a2+

原本都入a2,諗諗下長用直屌a5+算

位置問題,只可以放100mm闊嘅喇叭,a2+好似已經係比較好

Active Speaker買隻合拼amp? 你隻喇叭本身已經做左後級果part啦WOR. 不過luxman d前級全新機都唔平(相對於你隻am200的價值黎講), 不如考慮下二手Luxman CL35 MK III?
http://www.review33.com/2ndhand/forum_message.php?topic=14170524123958

Active Speaker買隻合拼amp? 你隻喇叭本身已經做左後級果part啦WOR. 不過luxman d前級全新機都唔平(相對於你隻am200的價值黎講), 不如考慮下二手Luxman CL35 MK III?
http://www.review33.com/2ndhand/forum_message.php?topic=14170524123958

果陣買佢貪佢係有源唔洗買m住, e家睇岩luxman 505ux dac用緊oppo sonica
新手一問
上星期係日本見到Yamaha nx-n500
呢隻點睇 見function 幾好, 邊度有得試 for 電腦用

有無用家講兩句

果陣買佢貪佢係有源唔洗買m住, e家睇岩luxman 505ux dac用緊oppo sonica

咁快換

利申sonica用家
屌佢老味
細佬我玩開最cheap雞入門野 但真係要屌柒onkyo
今日放工出左旺角 遲左返屋企
部onkyo s3700就收撚左皮 有畫面無聲
之前聽人講話佢熱 都特撚登買左個notebook 散熱fan吹撚住佢 咁樣都熱
就係今日出得耐左街 無開冷氣
就壞 屌佢老味

Btw 聽日會買部新 pioneer 定 yamaha 會好啲?
用途無咩特別 想啲pc ps4 nowtv駁晒落一個到
方便用remote 禁
Thanks all🙇🏻
屌佢老味
細佬我玩開最cheap雞入門野 但真係要屌柒onkyo
今日放工出左旺角 遲左返屋企
部onkyo s3700就收撚左皮 有畫面無聲
之前聽人講話佢熱 都特撚登買左個notebook 散熱fan吹撚住佢 咁樣都熱
就係今日出得耐左街 無開冷氣
就壞 屌佢老味

Btw 聽日會買部新 pioneer 定 yamaha 會好啲?
用途無咩特別 想啲pc ps4 nowtv駁晒落一個到
方便用remote 禁
Thanks all🙇🏻

我幾個星期前就係見佢新出,換左部Onkyo TX-NR676E,主要係知佢HDMI 2.0同HDCP2.2姐係日後既4K HDR可以support到
插野同推力嗰d如果你無要求其實好多選擇,其他牌子可能仲好你要自己research吓
不過我自己就有少少後悔買個款唔夠高階,因為佢斬走左multi-channel pre-in pre-out呢part姐係我一定要用佢黎推晒我d speakers,2.0嗰對想出RCA用後級推都唔得
呀仲有Onkyo衣家個remote好basic,唔似以前嗰個有百鳩幾粒掣可以control晒你全套影音嗰款(其實我鍾意咁)

咁快換

利申sonica用家

Luxman果隻 m黎 , oppo緊係keep住用啦 唔差 另有冇抵玩既平衡線推介下想要1.5-1.8米
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞