[音響撚]音響Hifi討論區

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
啱啱爬左少少文
放棄左active
Focal有無咩入門推介
打算合併+speaker

focal 代理轉到仆街
我驚你搞搞下無保養

咁驚
有無d通透同多details既speaker介紹

幾多budget ?
呢期我最深印象係兩隻喇叭
1. onkyo 結他仔
2. Harberth P3esr

Chario 出左新monitor 價錢合理
不過我未聽過 聽講幾好

不過通透同多detail其實都睇好多野
啱啱爬左少少文
放棄左active

我驚你搞搞下無保養

咁驚

幾多budget ?

不過我未聽過 聽講幾好

20k/ pair
啱啱爬左少少文
放棄左active

我驚你搞搞下無保養

咁驚

幾多budget ?

不過我未聽過 聽講幾好

20k/ pair

用部合併夾算啦
其實仲有一隻喇叭
得二手
真係好撚柒鳩通透同多detail
不過我建議你搵方法試聽左先

yamaha ns-10 系列
新手想買JBL cm202
巴打點睇?

垃圾嚟
狗都唔屌
淘寶貼jbl

我反而覺得以價論聲算唔錯
可能個人口味唔同

真係垃圾嚟
聲差到仆街
以價論聲都係咁話

巴打有冇其他好推介?
我貪佢多輸入又細細部咁,我電腦ps4加電視輸入
中意聽人聲
Budget 去到三千幾四千,加多少少或者唔少都可以

姐係幾多budget

二千同四千可唔可以都推介一個比我選擇?

Out 1kbudget嘅 Yamaha NX-N500會係個唔錯嘅選擇 有藍芽有DAC 仲要支援DSD
新手想買JBL cm202
巴打點睇?

垃圾嚟
狗都唔屌
淘寶貼jbl

我反而覺得以價論聲算唔錯
可能個人口味唔同

真係垃圾嚟
聲差到仆街
以價論聲都係咁話

巴打有冇其他好推介?
我貪佢多輸入又細細部咁,我電腦ps4加電視輸入
中意聽人聲
Budget 去到三千幾四千,加多少少或者唔少都可以

姐係幾多budget

二千同四千可唔可以都推介一個比我選擇?

Out 1kbudget嘅 Yamaha NX-N500會係個唔錯嘅選擇 有藍芽有DAC 仲要支援DSD

不過如果真係要3-4K 嘅話 Q Acoustics Q-BT3都會係一個好選擇
啱啱爬左少少文
放棄左active

我驚你搞搞下無保養

咁驚

幾多budget ?

不過我未聽過 聽講幾好

20k/ pair

你去聽下onkyo Dtk-10
射程之內 仲有找好多
我聽過夾luxman class a
個聲同個size唔撚成正比
定位準到痴鳩線
音場闊過西隧

二手市場都活躍
啱啱爬左少少文
放棄左active

我驚你搞搞下無保養

咁驚

幾多budget ?

不過我未聽過 聽講幾好

20k/ pair

你去聽下onkyo Dtk-10
射程之內 仲有找好多
我聽過夾luxman class a
個聲同個size唔撚成正比
定位準到痴鳩線
音場闊過西隧

二手市場都活躍

唔係話歧視日本野
但唔知點解鍾野歐洲野多d
好耐無見!終於有新hifi post 啦!記住去thomann 睇價錢,平好好好多
準備買啊audioengine a5+ 有冇意見
我記得當年高登個音響post係我開
搞搞下沉左post
嗰時叫人去秋記買條喇叭線
個個report話正

點知而家秋姐都唔做了

頭先記錯第二個巴打添
Soundbar連低音邊隻牌子好 之前一直等緊小米 但係官網一直無貨
幫手推一推,音響post應該一星期就沉底

應該係
客廳聽歌組合:
Bose 464 and Diatone DS-73DII 喇叭
Marantz PM-15S1前級
Sony HAP-S1 Harddisk player
Technics A1000 後級
Sony JA333ES MD機
除左部Harddisk player係前年買其他機都有10年年資或以上囉(Diatone有30年但依然好好聲!)

technics真係好靚仔
啱啱爬左少少文
放棄左active

我驚你搞搞下無保養

咁驚

幾多budget ?

不過我未聽過 聽講幾好

巴打係邊度聽
好耐無見!終於有新hifi post 啦!記住去thomann 睇價錢,平好好好多

隔左成年
幫手推一推,音響post應該一星期就沉底

應該係

睇返以往嘅HIFI Post都不出20頁就沉
客廳聽歌組合:
Bose 464 and Diatone DS-73DII 喇叭
除左部Harddisk player係前年買其他機都有10年年資或以上囉(Diatone有30年但依然好好聲!)

Diatone 好似即係三菱 啲木好靚仔
各位爸打點睇德川嗰隻3吋喇叭同埋佢部擴?
antelope zodiac platinum + solo 6be 路過留名

Zodiac 撚
客廳聽歌組合:

我都係貪佢個兩支針郁郁下好靚
客廳聽歌組合:

Diatone 好似即係三菱 啲木好靚仔

Diatone係三菱,呢對喇叭唔算係乜高級野但d人聲真係幾靚,好有包圍感。

巴打對底座邊到買?
幾錢?

巴打對底座邊到買?
幾錢?

Euro46,同埋對喇叭一齊喺Thomann買
我記得當年高登個音響post係我開
搞搞下沉左post
嗰時叫人去秋記買條喇叭線
個個report話正

點知而家秋姐都唔做了

個時就係聽巴打講去秋記配線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞