『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
Sorry 我柒咗
fyi BNO批到15/5嗰批 師兄就望到㗎啦
非常之正常
非常之正常
同埋想請問下,副簽人係BNO holder,咁仲洗唔洗scan佢passport頭一頁?

要求文件入面話如果係UK passport holder就唔洗,但好多人又話要?

請問一下正確做法係? 感謝
乜bno唔係英國護照咩?
請問
我自己申請BNO, 但老母改過名, 所以佢依家個名同我出世紙個個名唔同, apply bno填家人資料有話佢改過名, 會唔會好大問題好麻煩?
結婚證書有冇affected先
冇就冇事
有就再搵其它嘢proof
有仲係舊名 要咩文件去prove
有無收左passport既人,知點樣搵到個tracking number。我想修改收件地址但無收過DHL信息

定要send mail 問先知?
唔好意思,題外一問
你係咩申請,點解要比父母資料?
不外乎伯母嘅deed poll正本/登記事項證明書正本

你而家手頭上關乎你同伯母嘅doc有邊啲係變咗新名先
出世紙?結婚證書?
全部舊名就apply嗰陣入舊名啦
請問
我自己申請BNO, 但老母改過名, 所以佢依家個名同我出世紙個個名唔同, apply bno填家人資料有話佢改過名, 會唔會好大問題好麻煩?
結婚證書有冇affected先
冇就冇事
有就再搵其它嘢proof
有仲係舊名 要咩文件去prove
不外乎伯母嘅deed poll正本/英文版登記事項證明書正本

你而家手頭上關乎你同伯母嘅doc有邊啲係變咗新名先
出世紙?結婚證書?
全部舊名就apply嗰陣入舊名啦
如果得中文版登記事項證明書正本可唔可以揾公司翻譯英文?
申請過張啦
法律文件翻譯冇可能$425就幫你攪得掂
30個工作天
問地址證明嘅係咪選民都未登記
咪係
區選1124即係肯定meet到12個月之內嘅條件
除非用咗中文地址登記
睇doc喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞