『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
始終要好大決心 無論讀書英文叻定唔叻
如果佢簽收左係90日內, 但佢真係process 哥陣過左90日咁會唔會比HMPO取消個申請?
confirmed到咗嗰一刻就stop counting㗎啦
簽收左 90日內, 但如果轉document received 係90日後, 咁點算
我覺得連平權都算唔上!細節未有吖,就咁睇就有個容易啲嘅簽證俾你正式暫時留喺度囉,可以帶住老婆同18歲以下仔女去,成個bc轉籍安排都無改過!成年子女呢......都係到時睇清楚細節啦!
梗係啦,掙扎呀!好似搵副署人咁,唔去搵盡每一個朋友,就唔好話自己無!
梗係唔會啦,少數人試過接近半年㗎,真係唔知係咪佢個PE 放大假

仲有佢哋無取消,係你自行放棄,主要係之後無補返文件過去。
我係指簽收左 90日內, 但如果轉document received 係90日後, 咁點算
轉到做得啦,轉唔到咪同佢哋投訴囉!有方法處理嘅。之前有人問咗,如果接近90日佢哋未收到,最好同佢哋單聲先,佢哋會特別處理,有人試過都係填過一份paper form啫。
我用Fedex寄
Fedex顯示17號Moran簽收
到而家都未update
見到用DHL嗰啲幾日就update status
想知係咪用Fedex都特別慢
你有track record㗎嘛
同佢argue咪得囉
唔當你用平郵寄連掛號都唔做吓嘛?
之前無追post, 如果想同佢地down 聲應該點做
我有track record
臨近90日應該send email 比佢地?
LM
8/6嗰轉
用online form 定打電話會好D ?
Parliament 排緊隊傾啦
等下啦

改入境安排已經係最快可以做到嘅嘢
有冇得唔寄屋企
其實大家真係要轉個心態,HMPO 啲職員返工,唔係要為難你或者去拒絕你同取消你!而幫你完成申請,過程要符合法律上同保安上等要求!我哋申請人就有責任去幫佢哋完成我哋嘅申請!咪按要求交合適文件同輸入正確資料囉,要副署係符合保安要求,我哋成個申請遙距㗎,點知係咪有人執到本bb樣護照嚟續?

佢哋就俾一個合理時間去等我哋寄回文件,所有資料文件核對完成,咪續返新證俾我哋囉,成件事其實唔複雜,依家疫症時期咪俾多啲時間佢哋做嘢囉!

會唔會唔見嘢?會㗎!個別文件會收起,但簽收咗成份申請無咗就真係無聽過!至於某某速遞商簽收後特別慢,其實啲嘢既然多到堆堆咗,可能早去嗰啲就咁啱收到最入,遲去嗰啲最出,要清嘢梗係清咗出面嗰啲先到入面,你哋又日日咁多,人只得兩隻手,可以點做?俾啲耐性啦!
使唔使教埋點洞房?前入好定後進好?

自己揀你喜歡嘅方法啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞