『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
呢樣係嘅,不過有無全平權,審慎、樂觀囉
如要交出世證明是唔是一家要正本?colour copy得唔得?
另外地址證明係咪要政府信件?稅單可以?
你收到DHL個tracking 後,改時間派上嚟,改地點接收,到時候自便啦!呢啲問題其實應該打熱線問!
網名嚟啫嚇我唔到嘅
睇doc

由於hmpo有遺失正本前科,有錢可出核證副本,無錢可彩影做副本,影像要清晰唔過底,底面都要影,可以手機影自造成A4文件,可雙面印製。但hmpo有權要你補正本。如果真係決定俾正本,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。風險自決!
無上過水啦!估計搞掂咗,唔係再上水哭求啦!佢連自己個post都無上水過,沈底已久!
明白晒
你改入境我禁你用黎離境
又贏
想請問即係你交齊網上要求既野 仲要你再補其他?
我都驚
雖然直接補俾指定個staff
但第一次reply 佢話之前已經報失左
佢都無覆話收到報失資料or not
佢只不過係簽收咗後,人手未update received 啫!系統自動出溫馨提示,成件事只不過因疫情唔夠人做嘢,香港人太多申請做唔切啫。
驚乜吖,有唔明白嘅咪同佢溝通清楚囉!
報失成功email收到ref no 係咪一定代表曾經有過bno?
你都話成功報失咯,你無又點成功報失呢?成功報失一本唔係你嘅bno?

仲唔課金!
6月3 SAR 仲未覆
SAR 圍爐區
頭先我都睇到, 咁多年第一次咁寫
想問我用UPS係上個月12號寄到英國,但我上HMPO網頁直至現在都是沒有任何更新,係寄失咗定正常
請問下比左錢後,交文件淨係叫我比HKID同passport加副簽

唔洗出世紙又唔洗咩父母結婚證明,咁樣係咪正常?
叫俾咩就俾咩 人人唔同
好似係
點解仲有咁多人問埋D答左幾千次既問題
同埋想問下報失個ref no.用係邊?

我搞完renew比埋錢都唔洗入個no. 請問係咪正常?
睇標題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞