『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
交唔到嘅文件寫信解釋,最緊要係本舊bno!
其實會唔會佢嗰本係bc
聽過有唔少人以為香港人拎嘅英國護照不論bno定bc都叫bno
都一樣咁續啫
我都係8號 S Jones ,但仲未轉recieved
幫老豆老母續
個網話本BNO過左期太耐 要apply first time
又要副署 又要interview
佢地身邊無人幫佢簽到 英文又唔得
是咪無希望了
佢處理緊就得我都係8號Stephen Jones
2/6 received document
3/7 收到bno
想問佢隻新藍色係咪藍到黑 黑色咁
你99年續完之後將舊嗰本剪咗角嘅扔咗落垃圾桶咪得返一本lor
話說有無人係DHL 既 英文版 WEBSITE 睇 簽收人係STEPHEN JONES
但中文版既簽收人係A DOWER?
即係轉B C就要考
見好多人都有寄出世紙同結婚證書
但我個list都又冇寫到要寄 冇寄到其實係咪會出事
無人要in,我哋續證啫!副署就靠佢哋朋同你幫手搵吓喇。有舊證一定續到,爭副署啫。
系統要就要,唔使就唔使,無需多慮!
想問下選擇發出機構填錯左有無大影響?
我應該要填other,但我禁左UKPA, UKPS, IPS or HMPO

同埋最後比完鉉佢比我list入面我搵唔到副簽既字眼,係咪就唔需要副簽?
我本bno 係2001年曾經續過1次,2006年到期
我係咪做錯d咩。。。。

Delivered - Signed for by: LOAD IN BAY SECURITY
July, 03 2020 11:59 Local time | LIVERPOOL
應該要
5+1個1係要攞ILR
ILR要life in the UK test
好的 唔該曬
呢加最難係副署 因為佢地做技工
叫左佢地聽日返公司問同事有無未過期BNO既人
btw 如果我叫其他後生仔幫佢地副簽o唔ok
作佢地大家識左幾年
睇DOC
睇HMPO點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞