『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
多謝爸打解惑,英國見
唔好意思我揾左好耐都揾唔到解答 想係到問

1 我老豆係1997年係香港永久居民係咪可以申請返bno( 佢有證明)

2 如果佢申請到bno咁佢既仔女係咪可以都有bno( 我97前出世)

3 我張出世紙寫住係established 但唔記得有冇拎過兒童身份證 手上得返個回港證 如果我冇拎過身份證係咪代表我冇bno

另外我哥90年出世係咪冇得可能唔會冇身份證 救得一個得一個

麻煩晒
6月8暫時極少有update 反而之後既日子見到有巴打絲打話有update
15簽收 啱啱being process啊
屌 我個張係08年 多謝解答
過左8號都冇update我應該真係會問下係咩事
雖然好似會加重人workload, 但係成個月某一批人無消息真係唔多正常
1. 無係限期前申請過BN(O),咁就無得再申請返。限期係1997年6月30日(1997年1月1日至1997年6月30日出世嘅限期係1997年9月30日)
2. BN(O)無得傳畀下一代
3. 睇置頂同 doc
4. 你阿哥條問題我唔明你想問咩,但係同3. 一樣,睇置頂同 doc 會有答案
睇doc未?真係有得in咪欣然赴約,返嚟寫第一份面見報告!
最驚多件到整唔見咋
灰撚左 到頭嚟都係唔關自己事
真攬炒

錢事少,到時我都唔知再邊度變多本冇剪角既舊BNO出黎比佢地
lost佢老味
佢地有application record我最多比多次錢DHL寄多次docs
最最最多寄埋本剪左角既BB BNO比佢
睇doc都唔明?7-97前無登記過,就無可能再有機會登記,除非平權!當年登記bno要有英籍身份,永久居民可以只係中國籍!

依家bno亦無繼承權,一樣等平權啦!

身份證大法中晒咪即係當年有登記囉,你同你哥有無中先?

睇多次doc啦!
2000年代頭出既核證副本黎

皇冠頭打死都唔寄
點會唔見?從來無唔見過!
你哋香港出世,等平權囉!
報lost囉,有咩問題?其他文件都主要副本嚟,通通有得補!
係報lost你本護照呀!咁你話lost咗吖嘛,剪咗角嗰本無用㗎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞