『薪火post』BNO 續期資訊(88) 睇頂置 HMPO簽收後30個工作天內更新

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
咁fb搵識你兩年以上朋友囉
HMPO有冇咁嘅酌情權去批你冇countersign既申請,係佢地自己嘅決定。學所巴咁講,唔好濫用
有手足可能比你更需要,拜托

利申:18年續左,有副簽
8號+DHL+A Dower
+1

不如起個受害者揮手區
之前有巴打舊年過咗骨,今年年頭幫兩老搞就搏唔到,一定要補!明顯個市俾佢呢類人玩爛咗!

有位巴打又分享過,明白真正毒L真係毒到無朋友嗰種絕望,佢竟然喺打機群組搵到幫手!

呢度永遠有人上嚟話無,經過鼓勵,大部分跳出舒適區,原來嗰位肯幫手嘅朋友,就喺身邊!一開波搵最相熟,個個唔得係好容易令意志消沉,但呢位可能二話不說,一叫就簽嘅,可能都係過來人,未必同佢好熟嗰隻。所以大家落啲力俾佢知道你要幫手非常重要,用盡每一條渠道,每一個機會,每一口氣搵佢,好過花時間上嚟抱怨!就算真係搵唔到,都要評估自己,有無方法提高成功攞PE 人情嘅機會,空槍上陣只有死路一條!
18年睇清楚左個環境,續左.
副簽搵左個BC 人妻幫手簽左..係愛呀..哈利..
點解我搵唔返03年之前申請既BNO果個教學
睇doc囉
辛苦所巴希巴每日不辭勞苦係到幫大家
果陣我為咗去英國想拎本BNO去就續左
嗰陣淨係心諗 border force 可唔可以俾返egate BNO人用
估唔到而家就已經搞成咁
唔撚係掛 唔見哂真係屌左出聲
有無人23/6 Ryan Moran 簽收既
same same 啊, 都係未update status
想知有冇人係早過6月8號簽收但仍然未documents received?
有無人12/6 A.DOWER簽收,仲未轉status,有d擔心
其實,我想問返你哋,或者其他過來人,真係續到本證返嚟,會唔會問返,究竟係兩老佢哋記錯吖?定係誤解咗一啲嘢?雖然有啲係特登嘅!但都無理由成日記錯!20幾年前應該仲有記憶,攞bno如果攞籌去登記,頭等大事嚟,要準備文件約時間上去,無理由唔記得或記錯!郵寄申請我相信係啲有智識嘅中上階層,能夠自己睇完指引diy去登記,恐怕對普羅嚟講有啲困難!呢啲人認識咁多,無理由搞錯咗或唔記得喎!咁究竟有啲父母當本bno係咩,成日話無搞過?請大家返去了解一下,睇吓兩老當呢本係咩認知,睇吓會唔會幫到後來者,少啲麻煩少啲家變
有無近期printed and sent既巴打?
你地幾耐收到DHL信息
想問朋友做海關可唔可以做countersignator?
想問吓 有無人無bno 但去報失 然後報失失敗嘅例子?
佢覆返嚟個email係點架?
因為佢Recognised professions有寫civil servant (permanent)
唔係咁,個次序好重要,點解你哋可以個個都調轉

1. 申請BN(O)
2. 申請人11歲以下
3. 如未曾獲發身份證,簽發一張無相身份證

唔會有人無啦啦申請到張無相嘅身份證,11歲以下人士嘅身份證只隨旅行證件同時簽發。

呢啲老豆老母一係就自己帶咗個仔女去申請,過程可能太順利所以無乜印象,可能係唔想你續特鳩登唔出聲,或者呃鳩你無,唔出奇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞